KGB kongide muuseumis esinevad vabadusvõitlejad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnamuuseumi filiaal KGB kongide muuseum tähistab oktoobrikuus oma 10. aastapäeva, pakkudes sel puhul huvilistele kuulamiseks ettekandeid ning vaatamiseks ajutist näitust.

Muuseumi teatel algab 12. oktoobrist ettekandesari, kus astuvad üles endised vabadusvõitlejad. Lisaks on avatud ajutine näitus eestlastest Nõukogude vangilaagrites.

Kolmapäeval, 12. oktoobril kell 12 kõneleb muuseumi kujunemisloost ja oma läbielatud ajast «halli maja» eeluurimisvanglas Ülo Raidma.

Nädal hiljem, 19. oktoobril kell 12 kõneleb tendentslikkusest ja valikulistest tõdedest lähiminevikus ning tänapäeval Mart Niklus.

26. oktoobril räägib kommunistliku režiimi ohvrite mälestamisest Eesti Memento Liidu juht Enn Tarto.

Aastapäeva kulminatsiooniks on Tartu linnamuuseumis 28. oktoobril toimuv rahvusvaheline konverents Ida-Euroopa kommunistliku režiimi kuritegudele ja vastupanuvõitlusele keskenduvatest muuseumitest, kus ettekannetega esinevad Eesti, Läti, Poola, Rumeenia ja Saksamaa ajaloolased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles