Žen Žen teeb ruumi liharestoranile

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žen Ženi asemel hakkab Küütri tänaval tartlastele söögielamusi pakkuma uus liharestoran, mille omanik Joel Ostrat lubab hoida toitude hinnad keskmisel tasemel.
Žen Ženi asemel hakkab Küütri tänaval tartlastele söögielamusi pakkuma uus liharestoran, mille omanik Joel Ostrat lubab hoida toitude hinnad keskmisel tasemel. Foto: Sille Annuk

Kaks ja pool aastat tagasi Küütri tänaval uksed avanud hiina söögikoht Žen Žen lõpetab oktoobri lõpus tegevuse, kuid juba enne jõule peaks samades ruumides tartlasi rõõmustama uus liharestoran.

Miks Žen Žen kesklinnas toiduäri lõpetab, ei tahtnud söögikoha esindaja Kaily Cui selgitada.

«Jah, oleme otsustanud kesklinnas sulgeda, aga ma ei soovi seda teemat praegu rohkem kommenteerida,» ütles Cui lühidalt ning ei avalikustanud ka kuupäeva, millal Žen Ženis viimast korda süüa saab.
Küll aga kinnitas ta, et Žen Ženi Näituse tänava restoran jääb endiselt avatuks.

Praelihalõik ja kokteil

Uut liharestorani hakkab Žen Ženi ruumides pidama Café Truffe’i omanik Joel Ostrat, kes sai selleks inspiratsiooni paar aastat tagasi Ameerikas.

«Idee sain Miamist. Meil on küll Tartus Vahemere kööke ja igasugu huvitavaid pubisid nii et tolmab, aga ühtegi korralikku liharestorani pole,» selgitas Ostrat ning võttis avatava koha kokku kahe sõnaga – praelihalõik ja kokteil.

«Me tahame neid asju siduda. Teeme sooja ja mõnusa liharestorani, kus saaks ka õhtuti kokteili limpsida ja mõnusat meeleolukat muusikat kuulata,» lausus Ostrat ning lisas, et ei pea liha all silmas ainult veise- või sealiha. «Üritame tuua ka mereande, mida saaks grillida.»

Liharestorani idee on jõudnud nii kaugele, et rendileping on allkirjastatud ning novembri teisel nädalal alustatakse ruumides ehitustööga.

Ostrati sõnul pannakse söögikohas tööle suitsuahi, millega hakatakse ka barbecue’d tegema.

«Me saame teha 6–8 tundi madalal temperatuuril küpsetatud liha ja see võiks olla küll uus asi, mis võiks rahvast tõmmata,» lausus Ostrat, kes veab uut kohta käima tuntud võistlustantsija Kaisa Oja ema Alena Ojaga.
Nimeks Meatmarket

Põhjamaise kujundusega söögikohas on segatud kokku nii uus kui vana. «Kindlasti on sisekujunduses kasutatud villa, vilti ja puitu. Selline põhjamaalik. Seda on keeruline seletada, aga oma peas ma tean, milline see tuleb,» rääkis Ostrat. «Tavaliselt on liharestoranid ameerikalikud, aga meil mitte.»  

Liharestorani nimeks võib saada Meatmarket. «Esialgne mõte on panna nimeks Meat-market ehk lihaturg, aga ma ei anna pead, et see nimi tuleb,» polnud Ostrat valikus veel kindel. Koos esimese baariosaga mahub uude söögikohta kuni 60 inimest ning uksed tahetakse lahti hoida keskpäevast südaööni. Reedeti ja laupäeviti saab söögikohas istuda aga kaheni öösel.

«Ilmselt tuleb sinna õhtuse meeleolu loomiseks ka sobiv heli- ja valgustehnika. Oleme Truffe’is katsetanud muusikuid ja plaadikeerutajaid ning see on väga hästi toiminud,» ütles Ostrat ning lisas, et kuigi pole tegu ööklubiga, saab seal nädalavahetustel kerget tantsu lüüa.

Kui kõik läheb plaanitult, avatakse uus koht enne jõule.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles