Endine krimipolitseinik ei tunnistanud end kohtu ees süüdi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Ain Protsin

Täna algas Tartu maakohtus istung Lõuna prefektuuri kriminaaltalituse endise üleminspektori Viivika Kuuse (52) kriminaalasjas. Prokuratuur süüdistab Kuuske kriminaalmenetluse andmete teatavaks tegemises oma tuttavale.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel ei tunnistanud Kuusk end tänasel kohtuistungil talle esitatud süüdistuses süüdi. Praeguseks on peetud avakõned ning kuulatud üle üks tunnistaja.

Täna pealelõunal jätkub istung tunnistajate kuulamisega, lisas Tamm. Istungid on esialgse ajakava järgi planeeritud 17. oktoobrini.

Endist politseiuurijat süüdistatakse talle ametitegevuses teatavaks saanud teise isiku eraelu ja äritegevust puudutava teabe avaldamises, kohtueelse menetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises ning valeütluse andmises.

Täpsemalt kätkeb süüdistus seda, et töötades Lõuna prefektuuris, avaldas süüdistatav mitmel korral oma meestuttavale kriminaalasjade kohtueelse uurimise andmeid. Edastatav informatsioon sisaldas eraelu ja äritegevust puudutavat teavet, mis oli seotud
isikuga, kellelt Viivika Kuuse tuttav raha nõudis.

Samuti süüdistatakse Kuuske selles, et kui talle sai teatavaks, et tema meestuttav on sattunud kolleegide huviorbiiti teise kriminaalasja raames, vaatas ta politsei andmebaasidest kriminaalasja kohtueelset menetlust puudutavat informatsiooni ning edastas seda oma tuttavale.

Süüdistuse kohaselt kuulati Viivika Kuusk üle 2009. aastal tunnistajana ühe kriminaalmenetluse raames, kus ta andis teadvalt valeütlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles