Arstiteaduskond peab 379. aastapäeva puhul konverentsi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna aastapäeva puhul istuvad maailma tervishoiuorganisatsioon (WHO), Eesti Haigekassa ja Tartu Ülikooli (TÜ) arstiteadlased ühise laua taha arutlemaks, kuidas hästi koostatud ravijuhendid toetavad tõenduspõhise tervishoiu rakendamist ja parandavad ravikvaliteeti.

13.–14. oktoobrini tähistab Tartu Ülikooli arstiteaduskond oma 379. aastapäeva kõrgetasemelise teaduskonverentsiga, mille üks olulisemaid sessioone räägibki tõenduspõhisest meditsiinist ning ravijuhendite kasulikkusest Eesti arstide igapäevatöös, vahendas ülikooli pressiesindaja.

TÜ arstiteaduskonna dekaani professor Joel Starkopfi sõnul toetavad ravijuhendid tõenduspõhise tervishoiu rakendamist, parandavad seeläbi ravikvaliteeti ning on oluliseks abivahendiks tohtrite igapäevatöös.

«Arstiteaduskonna, haigekassa ja WHO rahvusvaheliste ekspertide koostöö tulemusena on oluliselt uuendatud Eesti ravijuhendite koostamise süsteemi. Ravijuhiste koostamise uusi põhimõtteid aluseks võttes on esimesena on valminud arteriaalse hüpertensiooni ravijuhend perearstidele,» selgitas Starkopf.

Rahvusvahelist kogemust jagavad sessioonil McMaster’i ülikooli (Kanada) professor Holger Schünemann ja WHO esindaja dr Margaret Harris. Sõna saavad ka mitmed Eesti teadlased ja eksperdid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles