Raul Must astus sammu Londoni Olümpiale lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpallur Raul Must.
Sulgpallur Raul Must. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel peetud trurniiril Bulgaria Open 2011 astus Eesti esisulgpallur Raul Must suure sammu pääsemaks osalema Londoni 2012.a. Olümpiamängudele.


Maailma tippsulgpallurite hulgas on olümpiapiletit jahtimas üle kahesaja mehe. Meeste üksikmängus aga saavad osalemisõiguse 38 parimat. Mängutase on kõrge ja konkurents tipus väga tihe.

Bulgaria  Openi esimeses ringis kohtus Raul Inglismaa tõusva tähe Toby Pentyga. Mängu algus kujunes raskeks. Vastane oli heas hoos ja võitis avageimi 21-15.

Teises geimis muutis Raul taktikat, ei läinud kaasa vastase  lahmimisega, vaid suutis oma mängutaktika peale suruda ja tuligi võit 21-17. Jätkates edu toonud taktikaga ka kolmandas geimis tuli siingi võit 21-13.

Teise ringi vastase Austria koondislase Luka Wraberi võitis Raul juba suhteliselt  kergelt.21-13,21-13. Siin oli tegu ilmse klassivahega.

Veerandfinaalis oleks vastaseks pidanud tulema võistluste esimese paigutuse saanud Hispaania esinumber Pablo Abian. Kuid sündis üllatus - kaheksandikfinaalis kaotas Abian šotlasele Kieran Merrileesile. Raul mängis šotlase vastu hiilgemängu ega andnud vastasele mingit võimalust võites 21-17,21-13.

Tee poolfinaali oli avatud. Vastaseks Malaisia äss Chung Seang Tan. Võrdsete kohtumine kulges punkt-punkti heitluses, kus geimide lõpuosas oli vastane vähe kindlam. Kaotus 17-21,18-21 tähendas siiski väärikat kolmandat kohta ja väga vajalikud 2800 punkti olümpiale pääsu arvestusse.
 Juba kolmapäeval alustab Raul järgmist kvalifikatsiooniturniiri Hollandis, kus esimeseks vastaseks Hollandi meister Dicky Palayama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles