Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Lapsed valmistasid Tartus Eesti pikima võileiva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
Võileiva valmistamiseks kulus 50 pätsi leiba. Foto on illustreeriv.
Võileiva valmistamiseks kulus 50 pätsi leiba. Foto on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

50 pätsi leiba, 10 kilo sinki, sama kogus juustu, kurki, tomatit ja salatit, kastide kaupa kodujuustu, karbitäied heeringat õlis, sibulat, küüslauku ning jääkapsast – kõigest sellest valmistasid lapsed täna Tartus Eesti pikima, 33 meetri pikkuse võileiva.

140 Tartu ja Tartumaa last just sellist võimalikult säilitusainetevabadest toorainetest koosnevat võileiba valmistasidki, et tähistada tervisepäeva, vahendab ERR Uudised.

«Me tahaksime selle üritusega pöörata laste tähelepanu, et ka võileib võib olla huvitav ja maitsev ja just selle võileiva tegemine võib olla väga huvitav,» rääkis Toomemäe Ettevõtlike Noorte Koja liige Kaidar Raudmets.

Lapsed ütlesid, et teevad sageli koduski sellist võileiba, kuid mitte nii pikka.

Märksõnad

Tagasi üles