Jõgevamaa kuivab ja põleb, mujalgi pole lugu palju parem

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaal on kogu suve valitsenud äärmiselt suur tuleoht ning õnnetused on kerged juhtuma. Esmaspäeval süttis Põltsamaa vallas Väike-Kamari külas traktori kärus 14 tonni heina ja tuli levis ümbritsevale maastikule.
Jõgevamaal on kogu suve valitsenud äärmiselt suur tuleoht ning õnnetused on kerged juhtuma. Esmaspäeval süttis Põltsamaa vallas Väike-Kamari külas traktori kärus 14 tonni heina ja tuli levis ümbritsevale maastikule. Foto: Lõuna päästekeskus

Pea olematu vihma ja lõõmava päikese tõttu on Lõuna-Eesti muutunud väga tuleohtlikuks. Äärmiselt suur tuleoht valitseb Jõgevamaal ja Tartumaa põhjaosas. Päästjatel on tulnud juunis-juulis Tartu- ja Jõgevamaal kustutada kümneid metsa- ja maastikupõlenguid, näiteks alles üleeile põles Jõgevamaal heinamaa.

Riigi ilmateenistuse andmetel tuli Tartumaal vihma viimati nädal tagasi, 20. juulil, sademete hulk oli 8,3 mm. Tartumaal on sel kuul sadanud 19,7 mm, mida on pea neli korda alla normi (72 mm). Jõgevamaal sadas viimati samuti läinud reedel, sademete hulk oli 4,6 mm. Juulis on selles maakonnas sadanud kokku 14,7 mm, mida on ligi viis korda normist (76 mm) vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles