Õlleentusiastid plaanivad mõisnik von Wulffi vanasse lauta kõrtsi ja pruulikoda (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere mõisalauta kõrtsi rajamise eestvedajad Aitel Käpp (vasakult), Jüri Epler ja Margus Nõmm seisavad tulevase kõrtsileti koha peal. Pildilt puuduvad Mati Küünal ja Haimur Jääger.
Tähtvere mõisalauta kõrtsi rajamise eestvedajad Aitel Käpp (vasakult), Jüri Epler ja Margus Nõmm seisavad tulevase kõrtsileti koha peal. Pildilt puuduvad Mati Küünal ja Haimur Jääger. Foto: artur laugamets

Kreutzwaldi tänavalt Tuglase tänavale Rukkilille poe poole pöörates jääb vasakut kätt väsinud moega kivimüür. Ilmselt ei tea paljud tartlased, et selle müüri taga asub vana laudahoone, kus ammunud Wulffide aadlipere veised ning hirnunud Tartu ratsaspordibaasi hobused. Nüüd on viis meest võtnud nõuks, et rajavad ligi kolmkümmend aastat tühjana seisnud lauta kõrtsi ja pruulikoja.

Tükk aega tühjana seisnud Tähtvere mõisa kunagisest laudahoonest võib juba järgmise aasta lõpuks saada uhke kõrts. Samas hakatakse pruulima ka õlut, kusjuures õlletegu käib otse külastajate silme all. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles