Tartu toidu-ja veinifestivalil saab tutvuda Liivimaa maitsetega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liivimaa maitsed

Augusti esimesel nädalavahetusel toimuva Tartu toidu- ja veinifestivali programmiga on tänavu liitunud «Liivimaa maitsete» alamarsruudi «Taste Hanseatica» toidutöötuba, mis toimub 3. augustil kell 11-15 Tartu turuhoones.

Töötoa korraldajaks on SA Tartumaa Turism ning läbiviijateks on GMP Clubhotel restorani kokad. Peamiseks tooraineks on kala.  

Töötuppa on oodatud osalema kõik projekti piirkonnas (Eestis Jõgeva-, Tartu-, Valga-, Põlva-, Võru-, Viljandi-, Pärnu- , Hiiu-, Saare - ja Läänemaa ning Lätis Vidzeme ja Kurzeme) tegutsevad toidupakkujad ning nende töötajad. Registreerumine on avatud kuni 2. augustini SIIN.

Töötuba on pealtvaatajatele avatud ning valminud maitseelamusi saavad külastajad kohapeal degusteerida. Töötuba toimub eesti keeles.

«Taste Hanseatica» (Via Hanseatica toidumarsruut) toidutöötube toimub kokku 10: kuus Lätis Vidzeme piirkonnas ning neli Eestis (kaks Valgamaal, üks Tartumaal ja üks Jõgevamaal). Valgamaa töötoad toimusid Valga-Valka piirilaadal ning Valgas toimunud Liivimaa laadal, Jõgevamaa töötuba toimub septembrikuus.

Eesti ja Läti koostööprojekt «Livonian Culinary Route ehk Liivimaa toidutee» tegevused algasid eelmise aasta mais ning selle raames luuakse Liivimaa toidupärimusel põhinev turismitoode: Eestit ja Lätit ühendav võrgustik «Liivimaa Maitsed». Projekti on kaasatud turismimarsruudile Via Hanseatica jäävad ettevõtted ning üheskoos tugevdatakse ja tutvustatakse kohalikku toiduidentiteeti läbi mitmesuguste tegevuste.

Projekti kogueelarve on 1 059 789 eurot, millest Eesti-Läti programmi toetus on  900 821 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles