Sikkut: ootan kliinikumi uuelt juhilt koostööd teiste haiglatega ja aktiivset kaasarääkimist tervisepoliitikas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkut. Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut tervitab Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu otsust valida haigla juhatuse esimeheks senine Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juht Priit Eelmäe ning ootab temalt koostööd, aktiivset kaasarääkimist tervisepoliitikas ja kogukonnale muutuste selgitamist.

«Eelmäe juhtimisel toimus taastusravihaigla arengus tuntav arenguhüpe. Seal tunnevad end hästi patsiendid ja nende lähedased ning töötajate rahulolu on kõrge, sest nad saavad osaleda oma töökeskkonna ja -protsesside kujundamises,» ütles Sikkut. «Esile saab tõsta ka edukat teadus- ja arendustegevust ning tõenduspõhiste teenuste arendamist.»

Tartu ülikooli kliinikumi juhi rollis ootab minister Eelmäelt koostööd tervishoius osalistega ja avatust kogukonnaga suhtlemisel. «Oluline on arendada terviklikku patsiendikäsitlust kliinikumi ja teiste haiglate koostöös, olla Eesti tervishoiu arengus aktiivne kaasarääkija ning hea partner Tartu ülikooli meditsiinivaldkonnale Eesti arstkonna tuleviku koolitamisel ja teadustöös,» sõnas Sikkut. «Muutuste juhtimisel ootan uuelt juhilt elavat koostööd huvirühmadega, et nii oma maja, partnerid, kogukond kui ka avalikkus laiemalt mõistaks arenguid.» 

«Samuti soovin tänada ja tunnustada Urmas Siigurit, kes on Tartu ülikooli kliinikumi juhatuses töötanud alates kliinikumi loomisest 20 aastat tagasi, neist 16 aastat kliinikumi juhatuse esimehena,» ütles minister.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu teatas täna, 25. juulil, et valis järgmiseks viieks aastaks kliinikumi uueks juhiks Priit Eelmäe, kes praegu töötab Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse SA juhatuse esimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles