Kuumus luhvtitab rahakotte, Tartu poodides lõppesid ventilaatorid otsa (1)

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavatult soe ilm on jätnud ka poelettidele oma jälje. Tartu poodidest on ära ostetud sisuliselt kõik lihtsamad puhurid, ventilaatorid ja konditsioneerid, alles on vaid kallimad kliimaseadmed.

Lihtsamad puhurid on otsas nii ehituspoodides kui ka näiteks Prisma kauplustes. Bauhofi töötaja Anneli Kriisk ütles, et kõik ventilaatorid on otsas ning pole teada, millal juurde võiks tulla. «Kuuldavasti on Euroopa tühjaks ostetud, kuskilt pole enam tellida,» selgitas ta.

K-Rautas lõppesid ventilaatorid otsa juba ligi nädal tagasi. Tühjaks jäänud letid täideti ajutiselt sanitaartehnikaga. Samasugune on olukord ka Decoras ja Euronicsis, kust on ära ostetud kõik lihtsamad puhurid, alles on vaid kallimad.

Euronicsi müügikonsultant Annela Pastarus rääkis, et praegusel kuumal ajal läheb isegi suur kogus odavamaid lauaventilaatoreid kaubaks ära paari päevaga.

Kõik kaasaskantavad ventilaatorid on ära ostetud isegi Kliimakaubamajast. Viimase projektijuht Viljar Solomi sõnul ei ole ka maaletoojatel enam võimalik varude täiendamisel abiks olla, kõik on otsas. Seinakonditsioneere on veel saada.

Vaid Onoffi kaupluses, kus samuti pole täna ühtki ventilaatorit pakkuda, kinnitas kaupluse töötaja Hargo Kallas, et tuleva nädala algul on oodata uut kogust odavamaid ventilaatoreid.

Kallas lisas, et vajadusel saab tuba jahutada ka soojapuhuriga, millel on muuhulgas ventileeriv funktsioon. Soojapuhur pole aga nii tõhus kui ventilaator või konditsioneer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles