Prantsuse kunstnik Porte Renaud loob ja lõhub Raekoja platsis skulptuuri

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja plats.
Raekoja plats. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Homme kell 18 loob prantsuse skulptor Porte Renaud Tartu Kunstimuuseumi ees Raekoja platsil skluptuuri, mille ta ise ka ära lõhub. 

Autori loomingu keskpunktis on kunsti tegemise protsess, tulemus kujuneb välja sõltuvalt teose loomise hetkest ja kontekstist. Otse publiku silme all vormib Porte Renaud savist ja kipsist kordumatu teose ning sealsamas ka lõhub selle.

Üritus kuulub kunstniku loominguseeriasse Cross ehk Rist, olles sarja neljas osa. Eelneval õhtul ehk täna kell 17 juhendab skulptor Tartu Kunstimuuseumis töötuba, kus tutvustab nii teoorias kui praktikas erinevate materjalide omapärasid.

Porte Renaud (sünd. 1987) skulptuurid seavad küsimuse alla keha olemuse ja tähenduse eluprotsessides. Materjalide, liigutuste ja vormide abil loob ta skulptuure, mis tekivad kontekstis, kohas, hetkes. Skulptoril on kõrgharidus kaunites kunstides ja filosoofias.

Kunstnik viibib Tartus linnaresidentuuri programmi raames. Kunstiresidentuuri viib läbi Eesti Trüki- ja Paberimuuseum. Programmi rahastab Tartu linn, Eesti Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles