Välk põrutas varahommikul elumajade lähedal puusse (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välk lõi eile varahommikul Kärde külas männipuu pilbasteks.
Välk lõi eile varahommikul Kärde külas männipuu pilbasteks. Foto: Katrin Pille

Eile hommikul umbes kella kaheksa ajal said Jõgevamaal Kärde küla elanikud päris ehmatava äratuse osaliseks. Nimelt põrutas välk elumajade lähistel asuvas mõisapargis raginaga ühte männipuusse.

Välgutabamuse järel jäi küll puu püsti, kuid tüvest olid suured pilpad väljas ning kohalikud võtsid hommikul piksenoolest räsitud puu maha.

Veel said viga ka lähedal asuvad elektriliinid ning lühikest aega oli osa külast elektrita ning osad elektriseadmed läksid pikse tõttu rivist välja

Õnneks välgutabamusest puu ning maastik põlema ei süttinud. Alles poolteist nädalat tagasi süttis Järvamaal Alliku rabas välgutabamuse saanud puust mitmekümne hektari suurune põleng. Alliku raba asub Kärde külast linnulennult napilt paarikümne kilomeetri kaugusel.

Ilmavaatlushuviline Jõgeva noormees Kairo Kiitsak selgitas, et äike arenes eile varahommikul Jõgevamaal kella 6-7 vahel ja liikus aegamisi lääne ning loode poole. «Tegemist oli mõõduka äikesega, kuid välk tabas puud tõesti sellise raginaga, et see äratas pool küla üles,» sõnas Kiitsak.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles