Homme algab Kuremaal taas Eesti suurim ning vanim motokokkutulek

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motokokkutlueku Jõgevatreff staap asub Kuremaa lossis, viimased ettevalmistused kokkutuleku korraldusmeeskonnalt on juba praegu käimas.
Motokokkutlueku Jõgevatreff staap asub Kuremaa lossis, viimased ettevalmistused kokkutuleku korraldusmeeskonnalt on juba praegu käimas. Foto: Ehtel Valk

Homsest pühapäevani on Kuremaa alevik tuhandete motohuviliste päralt, neil päevil toimub seal taas Eesti suurim ja vanim motokkutulek Jõgevatreff, mis leiab aset 27-ndat korda.

«Viimastel aastatel on olnud osalejaid poolteist kuni kaks tuhat ning esindatud riikide arv kuni viisteist. Ega me ei saa tänavu latti allapoole lasta, ent täpsematest arvudest saab siiski rääkida pärast kokkutulekut,» ütles Jõgevatreffi korraldava MTÜ Jõgeva MC juhatuse liige Olev Kroon.

Kuremaa asulasse püstitatavas motolaagris esinevad kolmel õhtul bändid. Neljapäeval astub üles Coverage, reedel H.D.M. ja Metsatöll ning laupäeval Kasesalu & Kirsipuu & Beatband. Korraldatakse mitmesuguseid võistlusi, aga ka ekskursioone Tartumaal tegutsevasse lennundusmuuseumi ja Põlvamaal asuvasse maanteemuuseumi.

Kokkutulekul on eri riikide motomatkajatel põnev omavahel suhelda, ent kes soovib, võib lasta ka oma tsiklil mõne vajaliku remonditöö ära teha ning soovi korral õli või rehvid vahetada. Tehnoabi pakub kohapeal firma Motoman, kuid varuosad ja rehvid tuleb ette tellida.

«Kes ikka laagris rehvi põletada tahab, peab kindel olema, et uus asemele võtta on,» sõnas Olev Kroon. Ta lisas, et tehnilise abi teenust kasutatakse Kuremaal aasta-aastalt üha usinamalt.

Nagu ikka, võtavad kokkutulekulised laupäeval ette ühise väljasõidu motolaagrist. Kell 11.45 stardib motokolonn Kuremaalt, kust suundutakse paraadkorras Mutso, Õuna, Nava ja Luua kaudu Palamusele. Nii tee ääres kui ka Palamusel on võimalik rahvusvahelist motomatkaseltskonda tervitada ja nende uhkeid tsikleid imetleda.

Palamuse on Jõgevatrefi motoparaadi sihtpunkt juba neljandat korda ning seal esinevad motorahvale ja muudele huvilistele rokkbänd CryBaby ja tantsustuudio RN Elvast. Jälgida saab ka viikingite demovõitlust.

Jõgevatreff toob kaasa ka muudatusi liikluskorralduses. Neljapäeva, 26. juuli keskpäevast kuni pühapäeva, 29. juuli keskpäevani on suletud riigi kõrvalmaantee nr 14136 (Kuremaa–Soomevere) Kuremaa asulat läbiv lõik (kuni 1,5. km). Kokkutuleku ajaks on liiklus ümber suunatud riigi kõrvalmaantee nr 14134 (Laiusevälja–Toovere) ja Jõgeva valla tee kaudu. Kuremaa bussipeatus on ka kokkutuleku ajal ühistranspordile avatud ning operatiivsõitu tegevatele päästesõidukitele võimaldatakse vajaduse korral läbipääs. Tavapärasest erineva olukorraga liikluses tuleb arvestada ka siis, kui motokolonn laupäeval Kuremaalt Palamusele jõuab. Kell 12–13 on liiklus Palamuse alevikus häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles