Kambja vallajuhid murravad minister Mäggile antud lubadust (1)

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi kohtus juuni lõpus Kambja valla elanikega, et arutada omavalitsuse nimemuutmise soovi tagamaid.
Riigihalduse minister Janek Mäggi kohtus juuni lõpus Kambja valla elanikega, et arutada omavalitsuse nimemuutmise soovi tagamaid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pea kuu on möödunud riigihalduse ministri Janek Mäggi ja Kambja valla esindajate kohtumisest, millel arutati selle üle, kas ühinenud valla nimeks peaks saama hoopis Ülenurme. Vallajuhid lubasid kohtumisel lähinädalatel kompromissi nimel pingutada, kuid vallavolikogul pole tegelikku plaani teema uuesti arutusele võtta. Praegu puhkusel olev riigihalduse minister Mäggi pole vallast saanud lubatud tagasisidet.

Valla nime teema kütab kohalike kirgi. Haldusreformi käigus sundliidetud Kambja ja Ülenurme valla nimeks sai Kambja, sest see on endine kihelkonnanimi ja kannab edasi ajaloolist väärtust. Kambja nime peab põhjendatumaks ka kohanimenõukogu, sest see lähtub ajaloolisest maa-ala märkivast kohanimest. Ülenurme on aga valla suurim alevik ning ligi kolmveerand valla rahvastikust elab endises Ülenurme vallas.

Otsus on tehtud

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles