Tähtvere vanasse mõisalauta kõrtsi kavandavad õlleentusiastid kutsuvad neljapäeval külla

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade siseõuele ja laudahoonetele. Kõrts tuleb vasakpoolsesse hoonesse, väiksem abihoone jääb esialgu varuks.
Vaade siseõuele ja laudahoonetele. Kõrts tuleb vasakpoolsesse hoonesse, väiksem abihoone jääb esialgu varuks. Foto: artur laugamets

Kreutzwaldi tänavalt Tuglase tänavale pöörates jääb vasakut kätt üsna väsinud moega kivimüür. Ilmselt ei tea paljud tartlased, et selle müüri taga asub vana laudahoone, kus on ammunud Wulffide aadlipere veised ning hirnunud Tartu ratsaspordibaasi hobused. Nüüd on viis meest võtnud nõuks, et rajavad ligi kolmkümmend aastat tühjana seisnud lauta kõrtsi ja pruulikoja.

Plaani taga on Akadeemia tänaval Õlleministeeriumi õllesaali pidavad Margus Nõmm, Jüri Epler, Mati Küünal ja Haimur Jääger ning pruulmeister Aitel Käpp. Tähtvere mõisalauda avastasid mehed enam kui pooleaastase otsingu järel ning selle omanikuks saadi sel kevadel.

Sisevaade.
Sisevaade. Foto: artur laugamets

Praegu taotlevad mehed linnavalitsuselt vajalikke ehituslubasid ja kooskõlastusi. Kuna kogu bürokraatia ja ehitustööd võtavad omajagu aega, võib kõrts parimal juhul uksed avada järgmise aasta lõpus. Hoonega saab aga tutvuda juba sel neljapäeval, 26. juulil, kui kell 16 avatakse uksed kõigile huvilistele. Von Wulffi tallid asuvad Kreutzwaldi 48, sissepääs on Rukkilille poe (Tuglase 2) parklast laululava poole jääva vana tallihoone ukse kaudu.

Peetakse kõnesid, räägitakse õllest ning laudahoone ja Tähtvere mõisa ajaloost, samuti tutvustab oma esimesi kavandeid sisearhitekt. Kohal on bänd ning pakutakse süüa-juua, rõhuasetus on mõistagi kesvamärjukesel.

Pikemalt kirjutame vanast mõisalaudast ja õlleentusiastide kõrtsiplaanidest reedeses Tartu Postimehes!

Sisearhitekti nägemus.
Sisearhitekti nägemus. Foto: Eskiis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles