Tartu toidu- ja veinifestival üllatab mitmete uuendustega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus mulluselt toidu- ja veinifestivalilt.
Fotomeenutus mulluselt toidu- ja veinifestivalilt. Foto: Margus Ansu

3.-5. augustini Tartu kesklinnas toimuv Tartu toidu- ja veinifestival on kujunemas Lõuna-Eesti toidu tippsündmuseks.

Neljandat korda toimuva toidu- ja veinifestivali peakorraldaja Malle Blumenau sõnul on sündmus kiirelt kasvamas üheks toidu- ja veinisõprade meelisürituseks. «Seda näitavad Tartu toidu- ja veinifestivali ambitsioonikas programm, partnerite ning väiketootjate rohke osavõtt ja festivali õpitubade populaarsus,» sõnas Blumenau.

Sel aastal lisandub programmi mitmeid uuendusi: veiniala on avatud kahel päeval, restoranides Polpo ja Antonius toimuvad gurmeeõhtusöögid, Emajõe promenaad koos vaba lava programmiga ja kaasa lööb ka turuhoone oma esitlusköögiga.

Kolmepäevase ürituse avab reedel, 3. augustil kahepäevane veinifestival, mis toimub Ülikooli 3 ja Küüni 5 vahel olevas sisehoovis. Veinibaaride Vein ja Vine ning Shvips eestvedamisel kogunevad Eesti suurimad veinide maaletoojad ja veinisõpradel avaneb võimalus degusteerida erinevaid veine üle maailma, osaleda õpitubades ning õhtutundidel nautida bossanova ja jazzirütme Brasiiliast.

Festivali põhipäev on laupäev, 4. august, mil Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus on Eesti toidul ja toorainel. Eriilmelist kodumaist toodangut saab nii kohapeal degusteerida, koju kaasa osta kui ka nautida läbi pop-up restoranide kokkade fantaasia.

Kaasa saab lüüa «Tartu maitse 2018» valimisel, kus tiitli nimel võistlevad kaheksa kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal märgistatud «Tartu maitse 2018» märgisega.

Mõlemal päeval toimub ka mitmeid põnevaid veiniõpitubasid ja -koolitusi, mida on sel korral rohkem kui mullu. Lisaks valitakse Tartu linna vein 2018. Tartu maitseid ja meelelahutust on võimalik nautida ka Emajõe promenaadil koos vaba lava programmiga.

Esmakordselt ühineb festivaliga ka Tartu turuhoone, kus toimub ühiskokkamine koos tippkoka Joel Ostratiga ning smuutikoolitus Triin Muiste juhendamisel.

Ürituse meeleolukat programmi juhib peakokk Taavi Adamson, muusikalist meelelahutust pakuvad Kruuv ja Põhja Konn. Kesklinna pargi lasteala mänguline programm hõlmab nii kokakooli, toidupakendite taaskasutuse töötuba kui ka toredaid ja liikumist täis tegevusi.

Sel aastal täiendab festivali juba teist korda ka Kvartali toidutänav «Maitsvaid ampse».

Festivali viimasel päeval, 5. augustil avavad külastajatele oma uksed eelmisel aastal ülipopulaarseks osutunud Tammelinna kodukohvikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles