Luunja aiast saab uhke roosikujuline rosaarium

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu juunis alustati Luunja rosaariumi uuendamist. Praeguseks on vanad peenrad üles kaevatud ja käib uute teeradade rajamine. Rosaarium loodetakse taasavada augustis.
Tänavu juunis alustati Luunja rosaariumi uuendamist. Praeguseks on vanad peenrad üles kaevatud ja käib uute teeradade rajamine. Rosaarium loodetakse taasavada augustis. Foto: Sille Annuk

Mõeldes roosiaiale, tuleb silme ette suur aed, kus erksavärvilise õitemere magus lõhn paneb pea ringlema. Aga kui praegu Luunja rosaariumisse minna, on vaatepilt hoopis teistsugune: mulla ja kruusa sees kaevavad kopad ja maa seest turritavad välja metallpostid.

Tartumaal asuv Luunja rosaarium oli muutumatu juba nõukogude ajast, kuid nüüd on Luunja vald ja Lohkva külaselts asja käsile võtnud ning kogu rosaariumi üles kaevanud. Augusti alguseks loodetakse 1800 roosi taas mulda saada ning uuenenud roosiaed taasavada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles