Riigikogu liige Jüri Adams: Maarja kirikut ei tohi jätta praegusesse seisukorda (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Adamsit häirib, et praegu Eesti riiki juhtiv põlvkond ei oska pühakodade taastamist kuigivõrd tähtsaks pidada.
Jüri Adamsit häirib, et praegu Eesti riiki juhtiv põlvkond ei oska pühakodade taastamist kuigivõrd tähtsaks pidada. Foto: Kristjan Teedema

Eesti põhiseaduse looja, riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni liige Jüri Adams rõhutab usutluses, et Tartu Maarja kirik tuleb taastada ning selleks on vaja ka riigi rahalist abi. Adams soovitab valitsusel töösse panna riiklik programm, millega viidaks lõpuni teises maailmasõjas kannatada saanud kultuuriväärtuste taastamine.

Te lõite juuni alguses riigikogus Maarja kiriku taastamise toetusrühma. Kes sinna kuuluvad ning miks seda vaja on?

Imelik, et keegi seda toetusrühma varem polnud asutanud. Toetusrühma eesotsas olen mina ja Toomas Jürgenstein. Veel kuuluvad sinna Krista Aru, Maire Aunaste, Andres Herkel, Külliki Kübarsepp, Helmen Kütt, Enn Meri, Heljo Pikhof ja Hardi Volmer ning viimasena liitus Aadu Must. Arvan, et sinna lisandub veel liikmeid. Loodan, et varem või hiljem ühinevad kõik Tartust valitud või Tartuga seotud rahvaesindajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles