Skeneraator tõmbab raskemuusika masina Peipsi ääres käima

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeneraator festival pakub põnevat läbilõiget 21. sajandi roki allhoovustest
Skeneraator festival pakub põnevat läbilõiget 21. sajandi roki allhoovustest Foto: Glänel Tirrand

Sel suvel, 17.–19. augustil toimub kolmandat aastat järjest Peipsi kaldal Ranna puhkebaasis alternatiivmuusika festival Skeneraator. Kahepäevane üritus on nüüdseks muutunud aeglase ja psühhedeelse raskemuusika festivaliks, kus on esindatud muusikastiilid nagu stoner ja doom metal. Lisaks sellele leiavad festivalilt oma osa ka pungi ja psühhedeelia sõbrad.

Reedel alustab rokipidu Lätist pärit instrumentaalne doom metal`i ansambel  Saturn’s Husk, kes on omasalvestatud albumiga köitmas rahvusvahelise underground`i tähelepanu. Doom`i sõpradel on esimesel õhtul põhjust kohal olla, sest esinevad ka Leedu duo Hellhookah ja Tallinnast pärit Estoner.

Samal õhtul mängib sünget ja aeglast metal`i mõjutustega tehnilist punki Helsingi bänd Keretik, kontrastiks neile müristab kitarre Moskva päritolu Lucidvox, kelle žanre painutav muusika segab elemente postpungist, vene rahvamuusikast ja psühhedeelsest rokist. Varem Tallinn Music Weekil Eestis esinenud Lucidvox on üha intensiivsemalt tuuritanud mööda Euroopa festivale.

Laupäeva alustab stoner`i, kõrberoki ja garaažiroki mõjutustega Diäb Soulé. Nendega koos jõuavad Oulust Peipsi kaldale ka krautrokilik Deep Space Destructors ning suitsust ja käredat doom`i viljelev Boar, kes hiljuti ilmutas albumi «Poseidon». Kõige kaugem bänd, Octopussy, jõuab Skeneraatorile Poolast ning viljeleb samuti bluusist kõrberokki.

Festivalile astub lavale ka kodumaine Kannabinõid, kelle viimane album «Troon» on Eestis kõige lähedasem drone metal`ile.

Festivalile  astub lavale ka kodumaine Kannabinõid, kelle viimane album «Troon» on Eestis kõige lähedasem drone metal`ile. Festivali lõpetab samuti kohalik industriaalkollektiiv Freakangel, kelle ainus Eesti kontsert toimub sel hooajal Skeneraatoril.

Skeneraator leiab aset looduskaunis Ranna puhkebaasis, mis asub Peipsi ääres vanausuliste külade lähedal. Puhkebaasis on liivarand ja supluskoht. Lisaks muusika nautimisele saab sel aastal käia ranna ääres saunas ja mängida jalgpalli. Täpsema info piletite, transpordi, programmi ja toitlustuse kohta leiab festivali kodulehelt skeneraator.generaadio.ee ja Facebookist fb.com/skeneraator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles