Purjus mees õpetas Emajões oma koertele vetelpäästenippe (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate kohale saabudes selgus, et keskealine mees õpetas oma koeri uppujat päästma. Kuna ühtegi hädasolijat käepärast polnud, mängis ta seda rolli ise.
Päästjate kohale saabudes selgus, et keskealine mees õpetas oma koeri uppujat päästma. Kuna ühtegi hädasolijat käepärast polnud, mängis ta seda rolli ise. Foto: Kristjan Teedema

Täna kella kahe ajal sai häirekeskus teate, et Tartus Emajõe ääres Vabadussilla juures on uppumisohtu sattunud inimene. Kohale saabunud päästjad nägid vees meest, kes tõepoolest tegi uppujale omaseid liigutusi.

Päästjad asusid meest aitama, ent selgus, et viimane ei taha sugugi veest välja tulla. Polevat ta haaranud kinni päästerõngast ja lõpuks kaldale jõudnuna olevat päästjatega omajagu ka vaielnud. Nimelt tahtnud napsutanud mees veel kord ujuma minna. Lõpuks ta siiski leppis ja vette enam ei kippunud.

Asjaolude väljaselgitamisel tuli ilmsiks, et mees tahtis oma koertele vetelpääste võtteid õpetada ja valis päästetavaks iseend. «Ujumine ja alkohol ei peaks ikkagi kokku käima. Kurb, et meil selliste juhtumitega endiselt tegeleda tuleb,» kommenteeris juhtunut Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tambet Vodi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles