Põltsamaa lossipäev algas puhkpilliorkestri tervitusega veoauto kastist

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Põltsamaal alanud lossipäeva kultuuriprogramm kestab südaööni. Isevärki päeval saab Põltsamaa lossihoovis imetleda ja osta käsitööd, nautida tsirkust ja Marko Matvere esinemist ning lüüa hilisõhtul tantsu Rock Hoteli saatel.

Hommikul äratas linna hilisemaid magajaid ja tervitas varaseid laadalisi Põltsamaa puhkpilliorkester, mille liikmed vurasid kohale veoauto kastis. Põltsamaa kultuurikeskuse rahvakultuuri spetsialisti Keiu Kessi sõnul pakub üheksast kuni neljani pärastlõunal aset leidev käsitöölaat rikkalikku ja põnevat valikut. «Meil on siin üle kaheksakümne kuue müüja, kes tulevad Eesti eri paigust. On puidust käsitööd, on ehteid, on rahvuslikke linaseid riideid, kootud ja heegeldatud asju,» rõõmustas Kess. Kohapeal saab endale soetada ka näiteks kunstipäraseid puust rakulkasid,  kummikukujulisi betoonist lillevaase, rahvusliku mustriga vöid ja mütse ning isetehtud postkaarte. Lossipäeval valitakse välja kõige huvitavam laadakaupleja ning laadal saavad müüjaametit proovida ka lapsed.

Kella kümnest algas lossihoovis kultuuriprogramm koos rahvatantsurühmade esinemisega. Täpselt keskpäeval said lapsed vaadata Alexander Mironovi tsirkuseetendust, kell 12.30 järgnes sellele Marko Matvere ja Peep Rauni kontsert. Lastel on võimalus alates kella kahest silgata lossijooksul, kell 16.30 aga leiab aset üle Põltsamaa jõe tõmmatud köie vedu. Linnas sõidutab lossipäevalisi sel aastal pisike rong, mis viib huvilisi Põltsamaa lähistel toimuvatele Kuningamäe kardiraja võistlustele.

Meil on seal üle kaheksakümne kuue müüja, kes tulevad Eesti eri paigust. On puidust käsitööd, on ehteid, on rahvuslikke linaseid riideid, kootud ja heegeldatud asju, rõõmustas Põltsamaa kultuurikeskuse rahvakultuuri spetsialist Keiu Kess.

Alates poole üheksast kuni poole üheni südaööl kestab rahvapidu, kus publikut rõõmustavad Kaire Vilgats koos bändiga ja Rock Hotel. Põltsamaa lossipäev, mis on küll aja jooksul kandnud eri nimesid, toimub tänavu 23. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles