Õpetajas peitub jänes ja rebane

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisõpetaja on hea olla, sest sporditundi tulevad kõik lapsed hea meelega, arvab Tiina Kivisalu.
Liikumisõpetaja on hea olla, sest sporditundi tulevad kõik lapsed hea meelega, arvab Tiina Kivisalu. Foto: Sille Annuk

«Lasteaiaõpetaja peab olema hea näitleja,» muigab Helika lasteaia õppealajuhataja ja liikumisõpetaja Tiina Kivisalu. «Vahepeal peab ennast rumalaks tegema, et lapsed saaksid siis seletada, kuidas asjad käivad. Ja vahel peab ennast tegema jäneseks või rebaseks, et lastele näidata, kuidas hüpata või joosta.»

Kuigi Kivisalu pärast kooli lõppu kohe erialast tööd ei leidnud ja alustas oma karjääri hoopis Express Hotline’is teenindajana, sai ta varsti asendusõpetaja koha Põlvas. Helika lasteaed on tal enda sõnul aga siiski esimene päris töökoht, kus ta nüüdseks on tegutsenud peaaegu tosin aastat.

Nüüd on ta lisaks laste liikuma panemisele ka õppealajuhataja.

«Kõike jõuab teha, energiat peab olema,» kinnitas Kivisalu, et kaks ametit jäävad kenasti tema jaksu piiridesse. Enne õppealajuhataja koha võtmist oli tal niikuinii kaks tööd, neli aastat käis ta ka lähedal asuvas Ka­roliines võimlemistunde andmas.

Sellest aga veel ei piisa. Lisaks igapäevatööle on Kivisalu organiseerida kaks suurüritust – lasteaedade liikumispidu, mida tänavu peeti juba neljandat korda, ja kolme lasteaia olümpiamängud, mis järgmisel aastal tulevad kolmandat korda.

Sealjuures käib olümpial kõik nagu päriselt – tseremooniad, rongkäigud, lipuheiskamine ja hümnilaulmine.

Tippsportlasi arvab Kivisalu oma kasvandikest tulevat võib-olla üks-kaks, aga see pole üldse oluline. Tähtis on hoopis see, et väikesed inimesed ka suureks sirgudes liiguksid ning hoiaksid tervislikke eluviise au sees.

Igatahes arvab ta, et liikumisõpetaja on hea olla, sest tundi tullakse alati suure õhina ja hea tujuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles