Tartu lisaeelarve jääb keskpartei paranduseta

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uus abilinnapea Argo Annuk.
Tartu uus abilinnapea Argo Annuk. Foto: Margus Ansu / Postimees

Keskerakond tegi kolm ettepanekut Tartu teise lisaeelarve muutmiseks, kuid linnavalitsus lükkas kõik tagasi, küll aga tegi raad ise muudatusettepanekuid.

Keskerakonna fraktsioon pani ette kavandada isiku tulumaksu laekumise kasvu 40 000 euro võrra ja suurendada selle võrra koolitoidutoetusi.

Keskerakond põhjendas, et viimase aja laekumised annavad alust arvata, et aasta lõpuni on need kavandatust suuremad. Tekkida võiv uus majanduskriis aga ei saa mõjutada laekumisi juba sel aastal. Samal ajal on koolitoit hinnatõusu tõttu kallinenud või siis halvenenud.

Abilinnapea Argo Annuk selgitas, et linnavalitsus ei toeta tulumaksu plaani suurenemist, sest laekumiste kasvutempo on viimasel ajal selgelt aeglustunud.

Tühjad korterid kasutusse

Teiseks soovitas Keskerakond suurendada kavandatud renditulusid 1000 euro võrra tühje kortereid välja üürides, et mitte lasta neil lihtsalt laguneda. Lasteaiad on aga pea kõik hädas kallinenud elektri ja muude küttekuludega, seega lisaraha kuluks selleks marjaks ära.

Linnavalitsus ettepanekut ei toetanud, sest kuigi renditulu laekumine on graafikus, ei tarvitse tänavu lõppevad lepingud saada uuendust või ei uuendata neid samadel tingimustel. Seega võib renditulude laekumine hoopis väheneda.

Kolmandaks soovis Keskerakond vähendada linnamajanduse osakonna keskkonnakaitse tegevuskulusid 300 000 euro võrra ja suunata selle raha linnavalitsuse reservfondi. Selgitus oli, et vigase hanke tulemusena tekitatud kahju tuleb süüdlastelt sisse nõuda, mitte katta maksumaksja arvelt.

Linnavalitsus ei toeta ettepanekut ja peab esitatud muudatuse põhjendust ekslikuks, kuivõrd ei ole tuvastatud, et linnale on tekitatud kahju riigihankega «Tartu tänavate aastaringne hooldus 2011–2016».

Rahasüst kirikule

Linnavalitsuse muudatusettepanekud nägid ette sätestada linnale kohustuse võtmine 2012. aasta eelarvest Pauluse kiriku remondi kaasrahastamiseks 158 912 euro eest, mis võimaldab sihtasutusel jätkata kiriku renoveerimistööde riigihanke menetlemist.

Peale selle soovitab linnavalitsus suurendada Tartu kutsehariduskeskuse majandamiseelarvet tuludes-kuludes 69 600 euro võrra. Tulusid on plaanitust enam laekunud kaupluse majandustegevusest, üürituluna ja masinate müügi tuluna. Lisatulu läheb kaupade sisseostmiseks, personalikuludeks ja halduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles