Valio kolmekordistas meiereid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinkis eile uue logistikaterminali ja tootmishoone laienduse avamisel Valio Eestile lustaka laulva lehma. Taamal kuulab lehma viisijuppi Valio Eesti direktor Kari Finska.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinkis eile uue logistikaterminali ja tootmishoone laienduse avamisel Valio Eestile lustaka laulva lehma. Taamal kuulab lehma viisijuppi Valio Eesti direktor Kari Finska. Foto: Margus Ansu

«Moo, moo, I like to moo, moo,» laulis põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi kingitud lehm eile Valio Laeva meierei laienduse avamisel. Põhjust viisivilistamiseks  jagub: kolm korda suurem tehas lubab valmistada poole rohkem piimatooteid. 

«Meile on see suur päev mitte ainult täna, vaid väga kauges perspektiivis, sest sellele laiendusele tugineb ettevõtte kasv järgmistel aastatel,» ütles Valio Eesti direktor Kari Finska. «Endised ruumid jäid meile lihtsalt liiga kitsaks,» lisas ta.

Ettevõte investeeris uue logistikaterminali ehitusse ja tootmishoone laiendusse 6,1 miljonit eurot. «Suur raha, väga suur, aga see on ka tark raha, mille paigutus siia tasub end tulevikus ära,» märkis Finska.

Parim piim

Eesti ühe suurima piimatööstusettevõtte sihiks on laienenud meiereis toota keefirit, jogurtit, kohukest, hapukoort ja kõikvõimalikke muid piimatooteid poole rohkem kui praegu.  
Millise aja piiresse kavandatav kasv jääb, jättis Finska esialgu välja ütlemata.

Esiti on vaja uhiuued ruumid, millest mitu on tühjad kui spordisaalid, ka uute tootmisliinidega sisse seada. «Töö jätkub. Siia tuleb uus liin ja siia,» viipas Valio Laeva meierei direktor Andrus Mölder uusi, veel täitmata ruume näidates.

Seega investeerib Valio turundusdirektor Lauri Betlemi sõnul Laeva meiereisse veel vähemalt teisegi 6 miljonit eurot uute tootmisruumide sisseseade ostmiseks. «Laeva on meie jaoks prioriteet. Siin on Eesti kvaliteetseim piim meil külje all,» rääkis ta.

Valio vastavatud logistikaterminali ühes sopis mängib räppmuusika. Sinistes tunkedes ja jakis laotööline jõnksutab peaga rütmi kaasa, kui ta askeldab mitme meetri kõrguste kohupiima täis pakitud riiulite vahel.

Laienemine plaanis

«Uusi töötajaid võtsime ka mõned juurde, aga palju rohkem töötajaid pole praegu vaja,» ütles turundusdirektor Lauri Betlem.

Tootmismahu suurenedes näeb aga Betlem praegu 180 töötajaga meiereis vajadust veel vähemalt 50 uue töötaja järele.

Tartu maavanem Reno Laidre nentis, et suure ettevõtte laienemine maakonnas toob kaasa terve mõjuahela. «See puudutab väga paljusid, alates piimafarmidest ja kohalikest meierei töötajatest ning lõpetades teenindava sektoriga,» lausus Laidre.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid.

Peamiselt Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud toodangust kümme protsenti müüb ettevõte välismaale – Lätti, Leetu, Venemaale, Itaaliasse, Rootsi ja USAsse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles