Koolimaja mähkus kilesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna kooli gümnaasiumimaja võttis ümber valge kileürbi, et astuda peagi linnarahva ette hoopis uues kuues ning märksa soojapidavamana kui varem
Kivilinna kooli gümnaasiumimaja võttis ümber valge kileürbi, et astuda peagi linnarahva ette hoopis uues kuues ning märksa soojapidavamana kui varem Foto: Sille Annuk

Kivilinna kooli gümnaasiumimaja võttis ümber valge kileürbi, et astuda peagi linnarahva ette hoopis uues kuues ning märksa soojapidavamana kui varem.

Vastavalt projektile tuleb maja uus välimus helehall. Seda ilmestavad osa akende ümbruses tumehallid ruudud ning oranžid ornamendid. Sissepääsu kohalt värvitakse maja samuti oranžiks. Lisaks uuele fassaadile saab koolimaja uue katuse, uued aknad ja välisuksed.

Remont käib parasjagu ka üle tee asuvas kooli algklasside majas, mis saab samuti fassaadisoojustuse ja uue väljanägemise, uue katuse ja küttesüsteemi.

Kõik ehitustööd peaksid olema tehtud 2012. aasta sügiseks, uue õppeaasta alguseks ning lähevad maksma saastekvoodi müügist saadud ligikaudu 670 000 eurot, kinnitas Riigi Kinnisvara ASi turundusjuht Madis Idnurm.

«Ehitajaid tuleb kiita, nad on tähtajast isegi ees,» rääkis kooli direktor Karin Lukk. Tema sõnul mõistavad ehitajad hästi, et lapsi ei saa külma kätte jätta, ning enne pakase saabumist jõutakse väiksemate õpilaste majas radiaatorivahetusega ühele poole.

Õppimist remonditingimustes ei pidanud direktor küll päris harjumuspäraseks, kuid õppejuhid on tema kinnitusel tööd ümber organiseerinud ning ühtegi koolitundi ära jäänud ei ole.

«Lapsed on saanud ehk tavapärasest rohkem õppekäikudel käia,» tõdes Lukk, lisades, et seegi tuleb noortele kindlasti kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles