Variku viadukt Tartu ringteel läheb remonti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ringteel asuv Variku viadukt läheb remonti. Uuendustööd on osa Tartu läänepoolse ringtee ehitusest.
Tartu ringteel asuv Variku viadukt läheb remonti. Uuendustööd on osa Tartu läänepoolse ringtee ehitusest. Foto: Margus Ansu

Sel nädalal muutub Tartu ringteel Variku viaduktil liikluskorraldus, sest raudteed ületav sild vajab remonti.

Uuel nädalal freesitakse üles pool viadukti asfaltkattest. Remont maksab 3,2 miljonit eurot ja vältab 2013. aasta märtsikuuni, märkis maanteeameti Lõuna regioon oma teates.

«Lähipäevil pannakse paika ajutised liikluskorraldusvahendid, mis reguleerivad liiklust teetööde ajal ning eraldatakse töötsoon liiklusruumist betoonplokkidega. Järgmise nädala keskpaigas suletakse üks viadukti pool ning algab remont,» rääkis maanteeameti lõuna regiooni asedirektor Janar Taal.

Jalakäijatele on viadukt suletud kogu remondi vältel, ümberkäik on korraldatud Tammetõru, Raudtee ja Roopa tänava kaudu. Ajavahemikus novembri teisest nädalast kuni aasta lõpuni on viadukt kokku 16 ööl mõne tunni vältel suletud ka sõidukitele.

Remont on tarvilik viadukti kehva seisukorra tõttu, märkis Taal. «Vuugid, tugiosad ja asfaltkate on oma aja ära elanud ning mitmeid kandvaid betoonelemente on vesi ja libedusetõrjeks kasutatud sool tugevalt kahjustanud.»

Põhjaliku uuenduskuuri käigus rajatakse sellele valgustus ja ehitatakse jalgtee.

Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee 186. kilomeetril asuvat viadukti hakkavad OÜ Toner-Projekt ja AS K-Most projekti järgi remontima AS Tref ja AS K-Most.

Variku viadukti remont on osa Tartu läänepoolse ümbersõidu rekonstrueerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles