Tartu Ülikool ootab kandidaate rahvusmõtte auhinnale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool andis rahvusülikooli 91. aastapäeva aktusel üle rahvusmõtte auhinna kirjanik Mats Traadile.
Tartu Ülikool andis rahvusülikooli 91. aastapäeva aktusel üle rahvusmõtte auhinna kirjanik Mats Traadile. Foto: Sille Annuk

Kuni 31. oktoobrini 2011 saab esitada kandidaate Tartu Ülikooli (TÜ) rahvusmõtte auhinnale. Tunnustusega austab ülikool isikuid, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust.

Lisaks ülikooliperele saavad kaheksandat korda välja antavale auhinnale kandidaate esitada Eestis registreeritud juriidilised isikud, teatas ülikooli pressiesindaja. Kandidaatide ülesseadmise põhjendatud esildised palub ülikool saata TÜ rektori nimele aadressil Ülikooli 18, 50090 Tartu või e-posti aadressil rektor@ut.ee.

Auhinna saaja valib välja 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad TÜ rektor, eelnenud aastal auhinna saanu, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale kingitakse Ilmamaa kirjastuse «Eesti mõtteloo» sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu klaasist taies. Pidulik üleandmine leiab aset rahvusülikooli 92. aastapäeval, 1. detsembril.

Eelnevatel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires ning kirjanik Mats Traat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles