Juhtkiri: kord linna!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnissoni platsi pargipinkide lauavahed on prügi täis.
Tõnissoni platsi pargipinkide lauavahed on prügi täis. Foto: Margus Ansu

Mõnel inimesel lihtsalt ei vea: lapsehoidja on lohakas, virtin kõrvetab pudru põhja ja autoparanduses tehti tünga. Mida muud talle soovitada, kui et valigu hoolikamalt, uurigu tausta ja ilmutagu nõudlikkust.

Meie linnavalitsusel kah ei vea, kui parke ja platse koristama palgatud firmad oma kohustusi ei täida. Viimati kerkis see teema üles seoses korralagedusega Jaan Tõnissoni platsil Gildi tänavas, mida lepingu järgi peab puhta ja korras hoidma OÜ Conwest BE. Aga ei hoidnud – mitu päeva vedeles seal kõiksugu sööma- ja joomarämpsu, konidest ja pabereist rääkimata.

Linnapuhastuse eest vastutajad teavad, et igal hommikul kella kaheksaks peab prügi olema koristatud. Aga vaat ei ole. Mida siis linnavalitsuse linnavarade osakonnale (tema töömaa on ausambad ja nende ümbruse korrashoid) soovitada? Sedasama, mida lihtsale inimesele: valigu hoolikamalt lepingupartnereid ja olgu järjepidevalt nõudlik. Samas pidagu meeles, et neil lasub sada tuhat korda suurem vastutus kui kodustes asjades äpardujal – vastutus iga linlase ja iga tühja kulutatud sendi eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles