Naine sai Zeppelini keskuses eskalaatoril kukkudes viga, turvatöötaja ei pidanud vajalikuks treppe seisma lülitada (3)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eskalaatori alumises ja ülemises otsas on punased nupud olemas, millega trepi liikumine peatada. Siiski ei pruugi klient neid nii madalalt osata otsida.
Eskalaatori alumises ja ülemises otsas on punased nupud olemas, millega trepi liikumine peatada. Siiski ei pruugi klient neid nii madalalt osata otsida. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Esmaspäeva ennelõunal kukkus Ele-Mall Kornis Zeppelini eskalaatoril. Kornise abikaasa otsis nuppu, et trepp peatada, kuid sealsamas oli ka turvatöötaja, kes eskalaatorit ei seiskanud. Just eskalaatori lõpus sai Kornis enda väitel aga tõsiselt viga, vajades ka meedikute abi. 

Nädala alguses läks Ele-Mall Kornis koos abikaasaga Zeppelini kaubamajja ostlema. Kornis astus eskalaatorile, et sellega üles sõita, kuid kukkus. Et ta abikaasa oli juba eskalaatoriga üles jõudnud, hakkas abikaasa otsima nuppu, et trepid seisma panna, kuid ta leidnud seda. Kornis jäi enda sõnul eskalaatori lõpus masina vahele ning seetõttu said viga ta käsi ja pea. «Kui mõni laps peaks seal kukkuma ja sarnaselt masina vahele jääma, võib ta ikka väga tõsiselt haiget saada,» selgitas Kornis enda pahameelt. 

«Õnneks üks mees, kes mu taga sõitis, aitas mind trepi vahelt välja tõmmata,» lausus Kornis, kes viidi Zeppelinist kiirabiga Tartu ülikooli kliinikumi. Kornise käest ja peast jooksis palju verd, pähe tuli teha ka paar õmblust. Kornis ja ta abikaasa olid väga nördinud, et eskalaatorit ei vajutanud kinni ka turvatöötaja, kes olukorda tunnistas ning Kornise trepi lõpus pingile istuma aitas. 

Zeppelini kaubanduskeskuse juhataja Mareh Kalda ütles, et neil on siiralt kahju, et proua kukkus ja viga sai. «Keskuse töötajad kutsusid prouale kiirabi, kuna ta oli oma kätt ja pead kukkudes vigastanud,» selgitas Kalda. Turvatöötaja ei vajutanud aga eskalaatorit nupust kinni, kuna eskalaator on lühike ja töötaja hinnangul sai ta selliselt Kornise kiiremini vastu võtta ning pingile aidata. Just eskalaatori lõpus Kornis aga käele ja peale viga tegigi. 

Kalda kinnitas, et eskalaatoril on punased nupud, mis eskalaatori seiskavad. Nuppudele pääsevad ligi ka ostlejad. 

Kaheksateistkümne aasta jooksul ei ole kaubanduskeskusele teadaolevalt nende majas eskalaatoril inimesed viga saanud. Samuti näitas keskuse turvatöötaja Kornise abikaasale, et meil on keskuses ka lift ja trepp,mida eakamad inimesed palju kasutavad. «Meil on tõesti kahju,et selline õnnetus  juhtus,» lisas Kalda. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles