Kaarsillalt jõkke hüpanud mees on endiselt kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild öösel.
Kaarsild öösel. Foto: Sille Annuk

Tartus jäi eile varahommikul kadunuks Kaarsillalt Emajõkke hüpanud noor mees. Päästjad on oma otsingud lõpetanud ja asja uurimine anti üle politseile.

«Meil puudub tuukrivõimekus ja kadunud inimest otsib nüüd politsei, kes võib vajadusel spetsialiste kaasata,» ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Postimehele pühapäeva hommikul.

Pärast seda, kui pääste andis otsingud politseile üle, läks jõele politseipaat, mis teostas surnukeha pinnalt otsinguid nelja tunni vältel 8 kilomeetri ulatuses Kaarsillast allavoolu.

Laupäeva hommikul pöördus Lõuna prefektuur abipalvega ka mereväe tuukrite poole. Nendega läbirääkimisel selgus laupäeva lõunaks, et nad ei saa enne pühapäeva tulla Tartusse otsinguid teostama. Seetõttu otsustati kasutada otsingutel Tartu sukeldusklubi tuukreid.

Tuukrid alustasid otsinguid laupäeval kell 18 ja lõpetasid otsimise päikese loojumisel, kella 20 paiku. Otsingud jätkusid täna hommikul. Lisaks tuukritele traaliti jõepõhja ja kasutati sonarit.

Praeguseks ei ole otsingud tulemusi andnud. Otsingud jätkuvad täna seniks, kuni nähtavus seda lubab.

Teade õnnetusest jõudis Lõuna-Eesti päästekeskusesse kella viie paiku laupäeva hommikul: noor mees oli jätnud riided maha ja hüpanud silla kaarelt jõkke.

«Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, saadi esmalt kontakti pealtnägijatega, kes näitasid kätte ka vettehüppamise koha,» sõnas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik Postimehele..

«Kaarsillalt vette hüppamine on ikka äärmiselt eluohtlik, sest silla all on vana Kivisilla riismed,» rõhutas Kiik.

Praegu tegeleb mehe otsimisega politsei. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul pole otsingud veel tulemusi andnud, kuid politsei on jätkuvalt Emajõel.

«Hetkel on politsei otsingutega mööda Emajõge allavoolu juba otsapidi Annelinnani jõudnud,» kirjeldas Peitel, kelle sõnul saabuvad tuukrid otsingutele homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles