Tartu kunstimuuseumi kogule paistab uus hoiukoht

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseumi maja Vallikraavi tänaval.
Tartu kunstimuuseumi maja Vallikraavi tänaval. Foto: Lauri Kulpsoo

Kultuuriminister Rein Lang kohtus täna Tartu linnapea Urmas Kruuse kabinetis linnavalitsuse ja linnavolikogu esindajatega. Peamiseks teemaks oli Tartu kunstimuuseumi saatus, ent kõne all olid teisedki muuseumid.

Pärast kohtumist rõhutas minister, et kunstimuuseumi kogusid ei saa senistes tingimustes Vallikraavi tänava hoones hoida, ent Tartust ära viia ei ole neid kavas.

«Kultuuriministeeriumi ja Eesti kunstimuuseumi initsiatiivil, millega on Tartu kunstimuuseumi direktor Reet Mark ilusti kaasa läinud, on otsitud Tartus kohti, kuhu kogu hoiule panna,» ütles Lang. «Läbi on käidud tohutu hulk erinevaid võimalusi, eelkõige need, mida pakkus koostööaltilt ülikool. Need variandid ei ole kõige paremad, sest eeldavad kohe raha kulutamist.»

Üheks selliseks näiteks tõi minister ülikooli endise kiriku hoone, kuid see on kunstimuuseumi kogude hoidlaks sobimatu.

«On olemas üks hea variant ja see seondub riigiarhiivi ehitamisega,» ütles Lang. «Liivi tänaval olev maja jäi kitsaks ja riigiarhiivile ehitati Vahi tänavale uus hoidla. Ja kui riigiarhiiv tervikuna valmib, jääb hoidla nii-öelda üle. Seal võiks hoida kunstimuuseumi seda osa kogust, mis ei ole igapäevaselt väljas.»

Riigiarhiivi ehitamine võib ministri sõnul alata aastal 2012 või 2013 ja ehitus ei võta aega üle aasta.

«Kuni teist varianti ei leita, seni on kunstimuuseumi kogu Vallikraavi tänavas,» ütles Lang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles