Homme kihutavad Kuningamäe rajal kardid 12 tundi jutti

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningamäe kardirada
Kuningamäe kardirada Foto: MTÜ Kardispordiklubi Saduküla

Homme keskpäeval antakse Põltsamaa lähistel Kuningamäe kardirajal start pooleööpäeva pikkusele kardi kestussõidu võistlusele. Rajal on 10 hobikarti, millega sõidavad võidu 4-8-liikmelised võistkonnad.

Kuningamäe kardiraja peremees. MTÜ Saduküla kardispordi klubi juhatuse liige Peeter Kallasmaa sõnas, et nii pikka kartide kestussõidu võistlust pole tema teada Eestis varem korraldatud.

«On olnud küll kuue ja kaheksa tunni pikkuseid sõite, kuid 12-tundi kestvat sõitu pole varem kartidega ette võetud,» sõnas Kallasmaa.

Et võistlus oleks võimalikult võrdne, lähevad nelja- kuni kaheksaliikmelised võistkonnad rajale ühesuguste hobikartidega, millega võistluste välisel ajal saavad huvilised Kuningamäe rajal sõita.

Siiski lähevad homsel võistlusel käiku päris uued kardid, mis on varem Kuningamäel vuranud hobikartidest võimsamad. Uutel CRG hobikartidel arendab kiirust 390-ne kubatuurine mootor. Seni Kuningamäe rajal vuranud kardid olid 270 kubatuurise mootoriga.

«Kurvidest astuvad uued kardid vanadega võrreldes hulga kiiremini välja,» sõnas Peeter Kallasmaa. Loomulikult võtab võimsam mootor ka rohkem kütust, seega iga paari tunni tagant tuleb võistlejail masinat tankimiseks ning ilmselt ka sõitja vahetamiseks boksis käia.

«Eks muidugi igaüks otsustab, kuna vahetust soovib, aga kahe tunniga võtab kardisõit roolikeeraja ikka päris läbi,» arvas Kallasmaa.

Need, kes ei malda kogu võistluse vältel raja ääres seista, saavad jalgu puhata raja kõrval asuvas trammis. Tallinnas liinitöö lõpetanud tramm toodi Kuningamäele novembris ning on nüüd valmis külalisi vastu võtma.

Põltsamaale, Kuningamäe kardiraja juurde toodi novembris Tallinnas töö lõpetanud tramm
Põltsamaale, Kuningamäe kardiraja juurde toodi novembris Tallinnas töö lõpetanud tramm Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Hobikartide poole ööpäeva pikkune võidukihutamine lõppeb homme südaööl, ehk 00.00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles