Prokurör nõuab vanurite röövmõrvarile maksimumkaristust

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Burkevitš
August Burkevitš Foto: Sille Annuk

Prokurör nõudis täna Tartu maakohtus jätkunud kinnisel protsessil kahe eaka naise röövmõrvas süüdistatavale mehele eluaegset vanglakaristust.

Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva leidis kohtuvaidluses, et 59-aastase August Burkevitši süü on tõendatud ning ta tuleb eluks ajaks vangi mõista, kirjutas ERR Uudised.

Vandeadvokaat Anti Aasmaa palus kohtul Burkevitšile karistuse mõistmisel arvestada seda, et mees tunnistab oma süüd ning palus talle mõista seetõttu siiski tähtajalise vangistuse.

Maakohus langetab Burkevitši süüasjas otsuse 7. oktoobril.

Esmaspäeval kuulutas kohus protsessi Burkevitši üle kinniseks prokuröri taotlusel ja sellele polnud vastu ka advokaat.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt röövis Burkevitš 2009. aasta detsembris Tartumaal Tartu vallas Kobratu külas elavalt naiselt peaaegu 7000 krooni.

Mullu 16. septembril tungis süüdistatav omakasu motiivil Tartu vallas Vedu külas elava 77-aastase naise elumajja, kus lõi teda korduvalt kangiga vastu pead. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kuriteojälgede varjamiseks süütas Burkevitš eramu põlema.

Pärast seda läks ta Kobratu külas asuvasse eramajja, kust ta oli üheksa kuud tagasi raha röövinud. Süüdistuse kohaselt tungis ta kallale 83-aastasele perenaisele ning lõi teda kirvega, mille tagajärjel naine suri. Seejärel otsis Burkevitš raha ja väärtasjade leidmiseks maja läbi ning lõpuks süütas naise eluaseme.

Veel süüdistatakse Burkevitšit motorolleri varguses ja inimese kehalises väärkohtlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Toomas Liiva taotleb süüdistatavale eluaegset vangistust. Kohtueelse uurimise käigus on Burkevitš talle esitatud süüdistuse omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles