Septembris andsid Lõuna-Eestis tooni kiiruseületajad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pidasid nädalavahetusel maakonnas kinni 11 autojuhti, kes ületasid kiirust.
Politseinikud pidasid nädalavahetusel maakonnas kinni 11 autojuhti, kes ületasid kiirust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Septembris avastati Lõuna-Eestis kokku 304 piirkiiruse ületamise juhtu ja esines 12 rikkumist, kus ülekäigurajal ei andnud sõidukijuht jalakäijale teed.

Septembrikuu eel ja vältel pöörasid Lõuna-Eesti politseinikud seoses koolialguse perioodiga enam tähelepanu ohutule sõidukiirusele asulasisestel teedel ning jalakäijate ohutusele ülekäiguradadel.

Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste kommenteeris, et olukorraga vöötradadel võib rahule jääda, ent avastatud kiiruseületamiste hulk näitab, et ses vallas veel rahuloluks põhjust küll ei ole.

Tema sõnul teeb muret see, et kiiruseületamiste puhul paistavad silma just suured kiiruseletamised, kus raske jalg gaasipedaalil on tinginud 121 korral sõidukiiruse ületamise 21-40 km/h. Kaheteistkümnel juhul oli ületamine aga lausa 41-60 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles