Tartu linnaraamatukogu tõstab uuest aastast viiviseid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu.
Tartu Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu.

Jaanuaris hakkab Tartu linnaraamatukogus kehtima uus tasuliste teenuste hinnakiri, mis toob kaasa viivise määra olulise tõusu.


15. detsembrist kuni 10. jaanuarini kestev viivisevaba periood annab hajameelsetele lugejatele aga võimaluse raamatud ja ajakirjad rahakotti kergendamata enne tagasi tuua ja uuel aastal puhta lehena alustada. Viivisevabadus ei kehti filmidele ja heliplaatidele, teatas Tartu linnaraamatukogu.

Uuest aastast tuleb senise 20 sendi asemel maksta 21 päevaks laenatud ja õigeaegselt tagastamata jäänud raamatute ning ajakirjade eest viivist iga päeva eest üks kroon ühiku pealt. 21-päevase laenutuse puhul jääb kehtima soodusviivis kuni 16-aastastele lastele, mis saab olema 10 senti ja üle 65-aastased lugejad on endiselt viivisest vabastatud.

Teisiti on lugu 7 päeva või 24 tunni laenutuse puhul: laenatud raamatute, ajakirjade, filmide, heliplaatide jne eest tuleb kõigil lugejatel, sealhulgas ka lastel ja pensionäridel, tasuda ühesugust viivist üks kroon päevas või tunnis ühiku eest.

Kõigil tuleb ühtemoodi tasuda meeldetuletuste eest, mis raamatukogu on teinud telefonitsi või kirja teel, e-kiri on endiselt tasuta. Tasuliseks muutub uuest aastast ka SMS-teade laenujärjekorra saabumisest - see hakkab maksma 2 krooni.

Teenindusosakonna juhataja Merike Karolini sõnul on raamatukogu sunnitud viiviseid tõstma, sest riigi poolt raamatute ostmiseks eraldatud summa väheneb neljandiku
võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles