Emajõe täika lõpetab esimese hooaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel otsustasid Atlantise omanik Olga Aasav (pildil) ja Maire Aunaste hakata korraldama igalaupäevaseid täikasid. Kirbuturgu saatis menu kogu suve.
Kevadel otsustasid Atlantise omanik Olga Aasav (pildil) ja Maire Aunaste hakata korraldama igalaupäevaseid täikasid. Kirbuturgu saatis menu kogu suve. Foto: Margus Ansu

Kevadel Atlantise ümbruses Holmi pargis käima lükatud ning ülipopulaarseks saanud vanakraamiturg lõpetab sel laupäeval esimese hooaja.

Telesaatejuhi Maire Aunaste ideest alguse saanud täika on selle eestvedaja Olga Aasavi sõnul hästi käima läinud. «Üle ootuste hästi. Emajõe kaldaid on püütud aastaid elustada, aga paremat asja ma pole näinud,» lausus ta.

Esialgu pidi vanakraamituru hooaeg lõppema augusti lõpus, hiljem otsustati seda pikendada 1. oktoobrini.

«Mõtlesime, et turg toimub kümnest neljani, aga et paremaid kohti saada, tulevad inimesed juba varahommikul kohale,» lausus Aasav. Täika peamised müügiartiklid on riided, kuid müüakse ka jalanõusid, mänguasju, antiikesemeid, maale, lauanõusid ja palju muud. Müügikoha eest maksma ei pea.

Viimasel turul müüb Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond tuntud Eesti inimeste asju, millega kogutakse raha ainevahetushaigusega lastele. «Seal pole ainult riided. Müüki lähevad näiteks Evelin Ilvese käevõru ja Kristina Šmiguni raamatud,» rääkis lastefondi tegevjuht Küllike Saar.  

Aasavi sõnul plaanitakse järgmisel suvel kindlasti täikat jätkata. «Linnale on juba kirjutatud projekt, et turgu toetataks järgmisel aastal koristuse ja tualettruumide rentimisega,» ütles ta.
Sel suvel eraldas linn turule 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles