Vilde ja Lille alustasid koostööd

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilde tervisekohviku juhataja Triin Muiste.
Vilde tervisekohviku juhataja Triin Muiste. Foto: Sille Annuk

Reede õhtul jõuab Tartu lennuväljale noor vabatahtlik Saksamaalt, kes hakkab Lille maja kohvikus vägesid juhatama. Ärinõu kohviku pidamiseks annab aga Vilde tervisekohvik.

Lille maja direktriss Hele Riit-Vällik rääkis, et tervisekohvikuga saadi jutule 1. septembril, kui nood tulid end tarkusepäevale reklaamima.

Jutuajamine venis, koos käidi vaatamas noortekeskuse tühjana seisvaid kohvikuruume ning õige pea oli sõlmitud kokkulepe, mille kohaselt Vilde hakkab noortekohviku pidamist juhendama.

Vilde lokaali ja kohviku juhataja Priit Reiman ütles, et nemad pakuvad eelkõige koostööd ja nõu, kuid kohviku pidamine jääb siiski aktiivsete noorte endi teha.

Varsti avatud

Kuna võimalused on üsna kitsad ja toidu valmistamiseks kööki pole, jäävad toidud ilmselt üsna lihtsaks. Kuidas kõik käima hakkab, selgub siis, kui Vilde ja noortekohviku inimesed saavad omavahel kokku.

Korralik remont tehti kohvikus aasta tagasi suvel. Kohvik oli varem noorteühenduse 4H pidada, kuid on olnud terve selle aasta suletud.

Välliku sõnul läheb avamiseni ilmselt veel paar nädalat aega, sest enne tuleb välja õpetada Saksamaa vabatahtlik. Lisaks on oodatud kohvikusse tööle töötud noored, kellele see oleks võimaluseks ise äritegemist ja kohvikupidamist harjutada. Huvitatutel tuleb ühendust võtta Lille maja direktoriga.

Sellega aga koostöö ei piirdu. Igal laupäeval käivad Lille maja maskotid Lille-poiss ja Lille-tüdruk tervisekohvikus lastega mängimas ja tegelemas.

Et koos tervislikku eluviisi edendada, toimuvad Vildes kord kuus noorte interaktiivsed õpitoad, kus iga kord on erineval teemal kõnelev lektor. «Noortekeskusesse kõik lihtsalt ära ei mahu,» arvas Riit-Vällik.

Tegemist pole ainult loengutega, näiteks eile näidati ka õpilaste endi tehtud teemakohaseid animatsioone.

Edendamaks tervist

Eile õhtul oli esimene «Terviseks!»-üritus, kus arstitudengid rääkisid seksuaaltervisest. Edaspidi käsitletakse kõiki tervise aspekte, kõneldakse nii vaimse kui füüsilise tervise eest hoolitsemisest.

Riit-Välliku sõnul on noored ise teemasid välja pakkunud. Näiteks on soovitud terapeuti, kes õpetaks, kuidas hoida suhet koos ja õnnelikuna.

Edaspidi on sellised kokkusaamised iga kuu viimasel teisipäeval ning vähemalt esialgu plaanitakse neid korraldada kevadeni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles