Nälg toob poe, kohviku ja klubi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Gruusia Saatkonna ruumid sobivad Kene Verniku sõnul keskusele hästi, sest teine korrus teeb koha privaatsemaks.
Endise Gruusia Saatkonna ruumid sobivad Kene Verniku sõnul keskusele hästi, sest teine korrus teeb koha privaatsemaks. Foto: Sille Annuk

Superstaari saatest tuntuks saanud Kene Vernik avab oktoobri lõpus endise Gruusia Saatkonna ruumides Rüütli tänaval uudse keskuse, kus hakkavad korraga tööle nii pood, kohvikrestoran kui klubi.

«Ma ise nimetan seda kultuurimajaks,» võttis laulja Kene Vernik ühe sõnaga kokku uue mitmefunktsioonilise keskuse, mille nimeks saab Nälg. Idee sai Vernik Euroopa suurlinnades reisides ning on seda endaga kaasas kandnud juba mitu aastat.

«Me oleme ju kogu aeg millegi järele näljased. Söögi, joogi, asjade. Me tahame tarbida ja meil on vajadused. Siis tuligi Nälg. See on väga suur nimi. Ilma näljata inimene ei elaks, lebaks lihtsalt niisama,» põhjendas Vernik nimevalikut.

Keskuse söögisaali mahub umbes 40 inimest ning kliente teenindavad neli kokka. «Toit tuleb tervislik ja uudne. Segu erinevatest kultuuridest,» selgitas Vernik. «Kui inimene tahab tulla siia soliidselt õhtul sööma, siis pakume ka menüüd à la carte.»

Uuskasutuspoes hakatakse müüma peamiselt riideid ja mööblit. «Tegelikult võib kogu selle mööbli, mis siin keskuses on, ära osta. Sest meil on uued asjad kogu aeg tegemisel,» selgitas Vernik, kes veab uut kohta käima koos ema Katrin Vernikuga.

Plaanis on poes korraldada ka noorte kunstnike näitusi. Õhtusel ajal aga tõmmatakse riided kettidega lae alla ning ruum muutub klubiliste puhkekohaks. «Pidude ajal on see mõnus tšillimise ruum,» lausus Kene Vernik.   

Keskus kujundatakse üheksakümnendate stiilis, seal saab ka lugeda, telekast filme vaadata ja nintendodega mängida. «Teatud ringkondades on see väga populaarne ja ma usun, et ka Tartus on need inimesed olemas,» lausus Vernik. «Kõige suurem üllatus võikski see olla üheksakümnendate põlvkonnale.»

Esialgu pole veel teada, kuidas oktoobri lõpus avatav koht lahti on, kuid tõenäoliselt avatakse pood ja söögikoht enne keskpäeva. Õhtune klubi lahtiolek sõltub nädalapäevast.

«Mul on tunne, et me teeme seda kohta kõige rohkem vist iseendale, aga tegelikult eelkõige üliõpilastele. Kuigi meile meeldiks näha siin ka peresid lastega ning vanemaid inimesi,» lausus Vernik, kelle enda rolliks jääb uue koha turundus ja kontsertide korraldamine.

«Akustilises live’is võiks siin olla näiteks Mari Pokinen või Väljasõit Rohelisse, aga DJd hakkavad mängima rohkem indie ja elektro sugemetega muusikat,» pakkus Vernik ning lubas hoida nii söögi- kui õhtused sissepääsuhinnad taskukohased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles