Alatskivi lossi kõrvalhoonete rentimine luhtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi loss.
Alatskivi loss. Foto: Sille Annuk

Kuigi Alatskivi vald otsis oma lossi tõllakuuridele ja juustukeldrile rentnikku hoolega, ei soovinud keegi neid hooneid korda teha ja kasutusele võtta.

«Kuulutasime tõllakuuride ja juustukeldri rendikonkurssi suurelt ajalehtedes ja kinnisvaraportaalis, aga kahjuks ei tulnud ühtki pakkumist,» ütles Alatskivi vallavalitsuse majandusnõunik Kalmar Raudsepp.

«Polnud isegi huvilisi, sest mulle ja vallavanemale ei tehtud ühtki kõnet. Kahjuks on majanduslik olukord ikka selline, et keegi ei riski praegu nii suuri hooneid korda tegema hakata.»

Alatskivi vald soovis 25 aastaks rendile anda lossi õuel asuvad 625,7-ruutmeetrise tõllakuuri ja sõiduhobuste talli, 171,2-ruutmeetrise tõllakuuri ja kutsari torni ning lossist veidi eemal oleva 134,8-ruutmeetrise juustukeldri.

Tõllakuurides taheti tulevikus näha majutuskohti, juustukeldrisse soovitati teha turismi toetav koht.

Mis edasi saab, ei osanud Kalmar Raudsepp öelda. «Volikogu peab nüüd mõtlema ja otsustama, kas korraldame uue rendikonkursi või paneme hooned ooterežiimile,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles