Büroohoone ehitust kaunistab laste joonistustega aed

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Sepa 19 käib hoolimata lämmatavast kuumusest kibekiire ehitustöö. Objektil tegutsevad mitmed mehed seljas kollased vestid ja pead kaitsmas kiiver.

Aga objektil tegutsevad usinad mehed ja ka naised on nii mõnegi põnni vanemad. Miks peaks ehitusobjekti piirama igava taraga, kui seda võiks teha hoopis oma laste joonistustega? Mõeldud - tehtud! Sepa tänava uue büroohoone ehitust piirabki suur ja kõrge valge aed, millele on prinditud Nordeconi ja Mapri Ehituse töötajate laste joonistused. 

Nordecon Betooni projektijuht Harry Rööpson märkis, et initsiatiiv tuli juhatuselt ja nüüd on neil kaks sellist aeda, mida ehitustel kasutatakse. Et aed sai tehtud Nordeconi ja Mapri Ehituse koostöös, siis kasutatakse seda vaid nendel objektidel, kus koos ehitatakse.

Rööpson ütles, et ka Sepa 19 objekti piirav aed on kohale toodud Tallinnast. «Enne oli see Tallinnas, Mustamäe teel, nüüd tõime selle siia,» lisas ta. «Inimesed ikka uurivad, et kust selline tore aed on tulnud.»

Miks joonistused pole objekti, vaid hoopis tänava poole? «Muidu mehed unustavad töö tegemise päris ära,» naljatas projektijuht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles