Triatloni Euroopa meistrivõistlused panevad proovile Tartu majutuse

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linn
Tartu linn Foto: Margus Ansu

Täna algavad triatloni Euroopa meistrivõistlused on Tartu hotellid puupüsti täis ajanud, suurimate hotellide toad on neljapäevast pühapäevani broneeritud.

Triatloni Euroopa meistrivõistlused toovad ülikoolilinna mitmeks päevaks elama tuhatkond triatleeti 40 riigist, kokku tuleb Tartusse ligi 2000 inimest. Oodata on nii sportlasi, spordihuvilisi kui ka sportlaste meeskondi. Üritused kestavad neli päeva.

205 toaga Dorpati ja 70 toaga Lydia hotelli müügi- ja turundusjuhi Diana Timbergi sõnul on mõlemad öömajad täiesti välja müüdud. «Hotellides on suvel kõrghooaeg. Tartus toimub iga aastaga üha enam suurüritusi,» selgitas Timberg. Ta lisas, et soojal ajal on hotellide täitumus keskmiselt 70 protsenti.

Ka hotellid Pallas (62 tuba) ja Sophia (72 tuba) on täis. Pallase ja Sophia juhi Karl Tamme sõnul on enamik hotellide klientidest seotud triatloni meistrivõistlustega. Mõlemad hotellid on suvisel ajal pea alati täis.

Hõivatud on ka Londoni hotelli kõik 60 tuba. «Triatloni ajal on kõik Tartu hotellid üsna hõivatud. Vürtsi lisab kindlasti ka A-ha kontsert,» ütles Londoni hotelli juht Verni Loodmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles