Neli joobes juhti mõisteti vangi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja. Pilt on illustratiivne.
Arestimaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eile ja täna mõisteti neljale alkoholi tarvitanud roolikeerajale kohtus karistuseks ühtekokku 57 arestipäeva.

16. juulil peatasid politseinikud Tartu vallas Kärkna-Korbatu teel 39-aastase mehe, kellel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Mees lausus, et oli joovet kodus küll kontrollinud, aga hiljaaegu kalibreerimata jäänud alkomeeter korrektset näitu ilmselt ei andnud.

Lisaks oli mees varasemaltki politsei huviorbiiti jäänud, kui tal puudus vastava kategooria juhtimisõigus. Nende kolme rikkumise eest mõisteti mehele karistuseks 12 arestipäeva.

6. augustil kell 22.30 kõrvaldas politsei Tartus Ringtee tänaval sõiduki juhtimiselt 30-aastase mehe, kes oli samuti alkoholi tarvitanud ja tal puudus juhiluba.

Mees selgitas, et oli saunast tulles õlut joonud. Rikkujale mõisteti karistuseks 10 arestipäeva.

16. augustil kell 00.48 tabas politsei Tartus Võru tänaval sõidukiroolist 19-aastase mehe, kes oli niisamuti alkoholi tarvitanud ja puudus juhiluba.

Mehel oli kehtiv karistus sama rikkumise eest vaid intsidendile eelnenud nädalatagusest ajast. Ka see sõidukijuht põhjendas, et oli mõlemal korral, mil politsei ta juhtimiselt kõrvaldas, joonud vaid mõned õlled.

Kohtus määrati mehele liitkaristusena mõlema rikkumise eest 20 arestipäeva.

24. septembril kell 17 kõrvaldas politsei Kärevere-Kärkna teel juhtimiselt alkoholi tarvitanud ja juhtimisõiguseta 20-aastase mehe. Olgugi, et mees oli vahetult enne autorooli istumist tarvitanud viina, oli tema sõnutsi tarvis minna kauplusesse, kust «pealejooki» osta.

Mehel oli kehtivaid karistusi ka varem juhtimisõiguseta sõitmise eest ning talle määrati karistuseks 15 arestipäeva.

«Tahaks loota, et sõidukijuhid teevad arestimajas istudes neist rikkumistest ja saadud karistustest kiiresti oma järeldused. Küsimus ei ole, kas antud karistused olid rasked või kerged, vaid kui raskeid õnnetusi joobes autojuhtimise järel võinuks tekkida,» ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar.

Politsei tuletab meelde, et nähes joobekahtlusega sõidukijuhti, tuleks sellest kindlasti teada anda lühinumbril 110.

Muudest liiklusrikkumistest saab politseid teavitada liiklusliini telefoninumbril 14900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles