Väidetavale küüditajale tehakse täiendav arstlik ekspertiis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigi Rahi on kirjutanud raamatu 1949. aasta märtsiküüditamisest Tartu linnas ja maakonnas.
Aigi Rahi on kirjutanud raamatu 1949. aasta märtsiküüditamisest Tartu linnas ja maakonnas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu maakohtu Jõgeva kohtumaja määras täna Vana-Tartumaa 1949. aasta märtsiküüditamistes süüdistatavale kunagisele operatiivvolinikule Väino Pehkile täiendava komisjonilise kohtuarstliku ekspertiisi.

Kohus määras järgmised kohtuistungid Pehki (83) süüasjas 8.- 10. maile, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Eelmisel nädalal kinnitas genotsiidis ja tsiviilelanikuvastases ründes süüdistatav Pehk ERRi uudisteportaalile, et tema süüasi lõpetatakse tema kehva tervise tõttu.

«Mu toimik suletakse ja kohtusse mind enam ei kutsuta,» märkis Pehk.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi tegeles Pehk märtsiküüditamise ettevalmistamise käigus väljasaatmisele määratud 61 pere ehk 174 inimese andmete selgitamisega ning tema kogutud andmed olid väljasaatmise otsuse tegemise aluseks, märkis süüdistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles