Emajõest üle ujuda soovinud purjus mehe päästsid uppumisest võhivõõrad

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus mees anti üle kiirabile.
Purjus mees anti üle kiirabile. Foto: Martin Mae / Kanal 2

Täna pisut enne kella kolme pärastlõunal sõitsid kaks meest kaatritega Emajõel ja märkasid vees purjus keskealist meest, kes oli ujumisest väsinud. Nad vedasid purjus mehe Vabaujula kandis kaldale, kus tuli appi kolmaski mees. 

Kell 14.50 märkasid Emajõel paadiga patrullinud G4S rannavalvurid, kuidas kaldal kolm meest kätega vehkides abi kutsuvad. Just need mehed olid purjus ujuja veest välja vedanud.

Rannavalvurid aitasid uppumisohtu sattunud mehe oma paati. Mees keeldus alguses abist ja ei soovinud ka kiirabi, kuid lõpuks saadi ta nõusse. Vetelpäästjad sõidutasid mehe kaldal oodanud kiirabi juurde ja andsid üle meedikute hoole alla.

G4S rõhutas, et inimestel kaob purjus peaga ohutaju ja vette minnes ei osata oma tegelikke võimeid hinnata. Seetõttu sattus ka alkoholijoobes ujuma läinud keskealine mees uppumisohtu.

Lisaks ei tohi üle poidepiiri ujuda, kui soovitakse ohutult rannamõnusid nautida. Selle päeva jooksul kutsusid G4S rannavalvurid Emajõe ääres korrale paarikümmet inimest, kes ujusid üle poidepiiri. Poidepiir tähistab ujumisala ja sealt edasi muutub vesi sügavamaks ning jõevool tugevamaks. Lisaks liiguvad emajõel veesõidukid, mistõttu on üle poidepiiri ujumine ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles