Ühed Jõgeva valla kangasteljed saavad kultuurkapitali abiga uue elu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kangasteljed.
Kangasteljed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõgeva vallavalitsus annab Jõgeva valla kangastelgede omanikele võimaluse lasta oma kangasteljed korda teha. Projekti «Laka pealt alla» raames loositakse 4. augustil Jõgeva aleviku külapäeval välja üks õnnelik, kelle kangasteljed saavad kultuurkapitali raha abil uue elu.

Projekti eestvedaja, Jõgeva vallavalitsuse kultuuritöö peaspetsialist Ilona Piirimägi sõnas, et kurb oli näha ühel Tartumaa ringkäigul, et mõned kangasteljed on leidnud tee jaanilõkkesse.

Et käimas on ka Euroopa kultuuripärandi aasta, võttis Piirimägi nõuks vedada Jõgeva vallas projekti, millega õnnestub päästa vähemalt ühed kangasteljed.

Kangastelgede töökorda seadmiseks peaks teljed olema komplektsed. «Kahjuks pole võimalik taastada selliseid kangastelgi, kus olulised detailid on kaduma läinud,» sõnas Piirimägi.

Kangastelgede taastamisele saab kõnealuse projekti raames kulutada umbes 400 eurot. «Kuid meie kangastelgede meister, Saaremaa mees Andi Sünter arvas, et ta on nõus missioonitundest ka rohkem kulutusi nõudva töö ära tegema,» sõnas Piirimägi.

Selleks, et veenduda, kas kangasteljed kvalifitseeruvad «Laka pealt alla» projekti, tuleb saata telgede kirjeldus ja pildid Jõgeva vallavalitsusse.

«Mõned inimesed on juba helistanud ja uurinud projekti kohta, küsitakse, kas nende teljed sobivad taastamiseks,» sõnas Piirimägi. Ta lisas, et vajaduse korral lähevad nad kohapeale, et näha, mis seisus taastamist vajavad teljed on.

Kõikide sooviavaldajate vahel loositakse taastamisele minevate kangastelgede omanik välja 4. augustil Jõgeva aleviku külapäeval.

Täpsem info projekti kohta asub Jõgeva vallavalitsuse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles