Tartlane pälvis rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil hõbemedali

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond koos giidiga veetmas vaba aega rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil Rumeenias.
Eesti võistkond koos giidiga veetmas vaba aega rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil Rumeenias. Foto: Erakogu

Rahvusvaheliselt matemaatikaolümpiaadilt Rumeeniast naasid eestlased ühe hõbemedali ja kolme aukirjaga. 3.–14. juulini Cluj-Napocas toimunud matemaatikaolümpiaadil osales ligi 600 õpilast 107 riigist.

Eestlastest oli parim Richard Luhtaru, kes sai hõbemedali ja üldarvestuses 111. koha. Aukirja vähemalt ühe ülesande maksimumpunktidele lahendamise eest said Artur Avameri (üldarvestuses 290. koht), Toomas Tennisberg (üldarvestuses 320. koht) ja Kati Iher (üldarvestuses 368. koht).

Mitteametlikus riikide järjestuses tuli esimeseks USA, teiseks Venemaa ja kolmandaks Hiina. Eesti jõudis 107 riigi seas 51. kohale, mis on viimase kümne aasta paremuselt teine tulemus. Lähiriikidest olime eespool nii Lätist, Leedust, Soomest, Taanist kui ka Norrast ning jäime alla ainult Rootsile.

Kahel võistluspäeval lahendasid osalejad kokku kuus ülesannet. Maksimaalse punktisumma sai kaks õpilast: Agnijo Banerjee Suurbritanniast ja James Lin USAst. Nemad olid ka olümpiaadi üldvõitjad.

«Richard osales matemaatikaolümpiaadil neljandat aastat järjest ja saab osaleda ka järgmisel aastal. Tore on näha, et iga aastaga on tema tulemus paranenud. Veel pole ükski Eesti õpilane suutnud võita rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil kuldmedalit, nii et oleme järgmise aasta suhtes optimistlikud,» lausus Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi teadur ja võistkonna juhendaja Oleg Košik.

Rahvusvaheline matemaatikaolümpiaad toimus 59. korda. Eesti võistkonda kuulusid veel Hendrik Vija ja Karl Paul Parmakson. Noortega olid kaasas juhendajad Oleg Košik ja Sandra Schumann.

Võistluse tulemused on kättesaadavad veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles