TV3: politsei väitel oli kainestusmajast kojusaadetu piisavalt adekvaatne

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Koemets.
Indrek Koemets. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Politsei kinnitusel oli Tartus kainestusmajast koju saadetud eakas mees, kes kolm nädalat hiljem surnuna leiti, lahkumise ajal adekvaatses seisundis.

Lõuna politsei korrakaitse büroo juht Indrek Koemets rääkis, et kainenema toodud inimeste lahkumise kohta vormistatakse dokumendid ja välja lastakse vaid need, kes juba tahavad ise omal jalal koju minna ja on välise vaatluse põhjal ka selleks suutelised, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Antud juhul kella 20.10 ajal oli see mees juba sellises seisundis, et ta võis välja lasta,» ütles Koemets.

3. septembril lasti pärast Tartu arestimajas viibimist koju 74-aastane Heino Purik, kes oli kainenema toodud Annelinna haljasalalt, kus ta magas. Pärast arestimajast vabanemist jäi mees aga kadunuks ja tema surnukeha leidis politsei eile hommikul Lõunakeskuse juurest teetruubilt. Mees põdes mitmeid haigusi ja kasutas ka südamestimulaatorit.

Politseis viiakse läbi juurdlus uurimaks, kas Puriku koju lubamisel toimiti korrektselt. Ilmselt tuleb tulevikus sellistele protseduuridele lisada ka meditsiiniline läbivaatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles