Estonian Air hakkab pakkuma Volga roogi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Restoran Volga valiti ainukeseks Tartu söögikohaks, kelle väljatöötatud menüü järgi hakatakse tõenäoliselt juba aasta lõpus toitlustama Estonian Airi äriklassi kliente.

Estonian Air valis järgmiseks 12 kuuks äriklassi reisijate toitlustajaks välja 12 restorani. Septembris valmivad söögid Gloria restorani peakoka Dimitri Demjanovi näpunäidete järgi, oktoobris ja novembris ootavad järge pealinna söögikohad Do­minic ja Stenhus.  

Pealinna restoranide kõrval langes valik ka Tartu Volgale. «Kuna me oleme rahvuslik lennukompanii, siis on meile oluline vaadata üle Eesti. Tahame koostööd teha parimate ja omanäolisimatega ning Volga paistis sellega silma,» selgitas valiku põhimõtteid lennufirma turundusassistent Martin Lem­ber.

Pardatoit paremaks

Lennurestorani plaan on tema sõnul tutvustada väliskülalistele häid Eesti restorane, samuti muuta reisijatele pakutavat pardatoitu paremaks.

«Tegime restoranidele konkreetsed pakkumised, aga kuna seal on väga palju nüansse ja reegleid, siis mõni pidas seda liiga karmiks katsumuseks,» ütles Lember. Ta lisas, et mitmeid koostisosi ei tohi pardatoidus kasutada. Samuti seavad menüüle omad reeglid kandikute kindlad mõõtmed ning piirangud toidu maksumusele.

Suure tõenäosusega saab Volga peakoka Marko Malmi menüü järgi valmistatud toite süüa Estonian Airi pardal jõulukuul ehk detsembris.

Peakoka sõnul on tal menüü osas mõtted juba liikunud, kuid paberile neid veel pandud ei ole. «Lühireisidele tulevad ilmselt võileivad ja värsked salatid. Pikematele lendudele praed. Kindlasti tuleb midagi ka rahvuslikku,» lubas Malm, kellele on lennukitoidu valmistamine esmakordne kogemus.

Gurmeelend kokaga pardal

«Ise olen lennanud ja õhus söönud palju, aga valmistanud pole. Kindlasti tuleb pakkuda midagi head, maitsvat ja värsket,» lausus Malm ning pidas eesootavat ülesannet meeldivaks.

Lemberi sõnul antakse restoranidele menüü koostamisel vabad käed. «Iga kuu alguses toimub üks gurmeelend, kus ka restorani peakokk on lennukis, ning need toidud tehakse eraldi restoranis.

Muul ajal valmivad samad toidud firmas Airo Catering Services Eesti OÜ, kellel on ainukesena Eestis õigus lennutoite valmistada,» selgitas Lember.

Lennufirma andmetel sõidab äriklassis ühes kuus 3000–4000 reisijat.

Lennurestoranid

• Gloria, Volga, Stenhus, Dominic, Sfäär, MerMer, Leib Resto ja Aed, Egoist, Fish and Wine, Sisalik, Senso ja Lucca.

• Milline restoran millisel kuul projektis osaleb, jääb lennureisijatele üllatuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles