Politsei: turvavarustuse kasutamine on oluliselt paranenud

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö.
Turvavöö. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädala vältel kontrollisid liikluspolitseinikud kogu Euroopas turvavarustuse kasutamist autodes. Lõuna prefektuuri kinnitusel on olukord selles vallas suvega tublisti paranenud.

Tartumaal registreeriti möödunud nädalal 28 turvavarustusega seotud rikkumist. Terves Lõuna-Eestis oli taolisi rikkumisi 85.

Neist ühel juhul puudus sõidukis lapse turvatool, 12 juhul ei kandnud kaasreisija ning 72
korral sõidukijuht nõuetekohaselt turvavööd.

Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et võrreldes kevadega, mil samuti turvavarustuse kasutamist kontrolliti, on avastatud rikkumiste arv kordades langenud.

«Märtsikuus läbiviidud kontrollimiste käigus avastati Lõuna-Eestis 233 rikkumist ning hea meel on tõdeda, et need näitajad on positiivselt langustrendis. Lisaks väärib märkimist, et kui kevadel fikseeriti 22 juhtu, kus sõidukis ei kasutatud lapse turvavarustust, siis nüüd avastati selliseid rikkumisi vaid ühel juhul,» sõnas vanemkomissar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles